Keira Knightley følte sig fanget som sexobjekt efter gennembrud som 17-årig

Keira Knightley følte sig fanget som sexobjekt efter gennembrud som 17-årig
Keira Knightley. (Foto: Tristan Fewings/Getty Images)

Keira Knightley var kun 17 år gammel, da hun fik sit store internationale gennembrud i den første ‘Pirates of the Caribbean’-film og ‘Love Actually’, der begge fik premiere i 2003.

Nu fortæller hun, at det var overvældende at blive opfattet som et sexobjekt på det store lærred. Knightley spillede Elizabeth Swann, der udgjorde en trio med Johnny Depp og Orlando Bloom, men blev hurtigt gjort til mere end deres rå makker:

»Hun var objektet for alles begær. Ikke at hun ikke har masser af kamp i sig. Men det var interessant at komme fra at være rigtig tomboy-agtigt til at blive fremvist som det helt modsatte«, fortæller Knightley i et interview med britiske Harper’s Bazar.

Det var ikke mindst ubehageligt, fordi hun var så ung:

»Jeg havde lidt af en entrée ind i voksenlivet en ekstrem landing på grund af oplevelsen af berømmelse i en meget ung alder. Der er et sjovt sted, hvor det er meningen kvinder skal sidde i offentligheden, og det har jeg aldrig følt mig tilpas med. Det var et stort ryk. Jeg blev bedømt på, hvad jeg udstrålede«, fortæller hun videre.

På sigt fortæller skuespilleren, at hun oplevede en ekstrem grad af seksualiseret typecasting, der gjorde at hun følte sig magtesløs. Hun medvirkede i store film som ‘Pride & Prejudice’ og ‘Atonement’, men følte sig også fastlåst i sin ‘Pirates’-rolle, som hun spillede i to film mere.

»Jeg havde ingen fornemmelse for, hvordan jeg skulle udtrykke det. Jeg følte i den grad, at jeg var buret inde i noget, jeg ikke fortstod«, fortæller Knightley om den store franchise.

I interviewet fortæller den nu 38-årige britiske skuespiller om, at hun prøvede at bryde ud af mønsteret, men også var så hård ved sig selv, at hun endte med at holde to års pause på grund af en PTSD-diagnose.

Efterfølgende blev hun nomineret til en Oscar for sin rolle i ‘The Imitation Game’ og medvirkede i indiefilm som ‘Begin Again’ og ‘Laggies’ instrueret af nu afdøde Lynn Shelton.

Keira Knightley er aktuel i filmen ‘The Boston Strangler’, hvor hun spiller journalisten Lorretta McLaughlin, der kommer på sporet en berygtet seriemorder i 1960’erne. Filmen får premiere 17. marts på Disney+-

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af