’Beautiful Disaster’: Man finder bedre plots på Pornhub – men sexscenerne er muntre i ny teenageromance

’Beautiful Disaster’: Man finder bedre plots på Pornhub – men sexscenerne er muntre i ny teenageromance
'Beautiful Disaster'. (Foto: Nordisk Film)

Intet skriger ’uforløst fortid, der nok skal give bagslag senere’, som når man smider mobil og simkort ud ad vinduet i håbet om, at en tur på college i en ny stat bliver en frisk start på tilværelsen.

Men det er netop Abby Abernathys (Virginia Gardner) lidt naive taktik. For selvom hun kun er 19 år, har hun længe navigeret rundt i de mest lyssky afkroge af Las Vegas i selskab med sin far. Lige indtil hun en dag bliver træt af, at farmand udnytter hendes pokertalent på det groveste. Hun pakker derfor sit gode tøj og beslutter, at livet med alkohol, stoffer, vold og sex skal lægges bag hende.

Det er derfor en karikeret moden, cardigan-klædt, og lidt snerpet kvinde, der kort efter tjekker ind på Eastern University College. Men allerede første aften bliver ambitionerne om cølibat forpurret, da Abby forvilder sig ind til en undergrundskamp-arena, hvor hun introduceres for badboy’en Travis ’Maddog’ Maddox (Dylan Sprouse).

‘Beautiful Disaster’. (Foto: Nordisk Film)

Han er universitetsstuderende om dagen, men undergrunds ’Fight Club’-kæmper og berygtet kvindebedårer om natten. Han er kort sagt alt det, Abby er flygtet fra, men da vandhanerne i hendes nye kollegieværelse desværre skal repareres, har hun intet varmt vand i 24 timer, og hun bliver derfor tvunget til at flytte ind hos Travis i et helt døgn. Man kan jo ikke udskyde hårvasken, når man prøver at fremstå pæn og dydig, vel? Og efter et uheldigt væddemål bliver logiet forlænget med 30 dage.

Med sådan et set-up kommer det nok ikke som en overraskelse, at ’Beautiful Disaster’ er skabt af manden bag ’After We Collided’, Roger Kumble. Sprouse havde sågar en rolle i ’After’-filmserien, der handlede om Tessa, en ordentlig pige med gode karakterer, som på universitet får et ekstremt dysfunktionelt forhold til den alkoholiserede, manipulerende og voldelige Hardin.

’Beautiful Disaster’ er også baseret på et bogforlæg fra 2012, som jeg som teenager fortærede med glubsk appetit igennem flere omgange. Historien – skrevet af den problematiske forfatter Jamie McGuire (hvis kontroversielle udtalelser får J. K. Rowling til at blegne) – er i sit portræt af problematiske, om end sexede forhold nærmest identisk med ’After’-serien.

Både Travis og Hardin fremstilles som partnere, hvis jaloux adfærd romantiseres og begrundes med, at de elsker deres kvinder så højt, at de af ren og skær passion tvinges ud i besidderisk og aggressiv adfærd. Og der bliver malet med den helt store heteronormative pensel, når både Abby og Tessa, med deres lange blonde hår og blå øjne, agerer passive og følsomme, mens de dominerende mænd hellere vil smadre gipsvægge i frustration end at fortælle, at de har haft en dårlig dag.

‘Beautiful Disaster’. (Foto: Nordisk Film)

Men halleluja! Man skulle næsten tro, at Kumble har kigget indad og besluttet, at han ikke vil udsætte flere unge poder for potentielt skadelige portrætter af kærlighed. For filmudgaven er heldigvis milevidt fra sit forældede forlæg.

Det er især takket være Gardners legesyge version af Abby, der ikke holder sin vrede inde, og hvis spydige replikker hagler ned over Sprouse i en lind strøm, mens hun klarer ærterne (og ærten) selv, tak! For eksempel lader hun hænderne vandre under et velfortjent bad, mens hun vasker blod af kinderne, som hun har fået sprøjtet til efter at have overværet en af Travis’ kampe. Et solo-eventyr, bogversionens afstumpede Abby ikke engang turde forstille sig.

Og selvom hendes udkårne stadig er en klassisk macho-mand, gør Sprouse sit for, at denne version af Travis er seværdig i sig selv. Hans fysiske komik aftvinger flere gange helhjertede, højlydte grin, og koreografien i hans mange kampsekvenser er faktisk helt hæderlig. Men vigtigst af alt gør han sexscenerne sjove og naturlige.

Begge skuespillere kæmper en brav kamp for at fortolke Kumbles spøjse manus. For som instruktøren tidligere har vist i Cameron Diaz-filmen ’The Sweetest Thing’, nyder han at gå den svære balancegang mellem komedie og useriøs spoof-humor.

‘Beautiful Disaster’. (Foto: Nordisk Film)

I ’Beautiful Disaster’ overgår han dog sig selv ved at få Abby til at give en meget forvirret Travis et handjob gennem et lagen. Abby er dog ikke klar over, hvad hun laver, for hun sover og drømmer højlydt om, at Travis »er en lille fræk killing«, som skal ligge stille, når hun aer ham.

Om det er med et smil på læben eller ej, er netop sex-scenerne jo grunden til, at man ser film som ’Beautiful Disaster’, ’Fifty Shades’ eller ’365 Days’.

Derfor er det også afsindig ærgerligt, at der er så langt mellem de hede øjeblikke. Af uransagelige årsager er første halvdel af filmen dedikeret til den romantiske fortælling, mens anden del centreres om Abbys komplet urealistisk fortid i Vegas.

Det er så uproportionelt dramatisk og latterligt, at det mest af alt minder om åbningsscenen i en pornofilm, der er blevet deepthroat-foie gras-fordret med daddy-issues.

Dumt, men charmerende underholdende – præcis som Travis og 99 procent af al semi-toksisk YA-soft-BDSM-litteratur.


Kort sagt:
Plottet i ’Beautiful Disaster’ er så ringe, at man snildt kan finde mere elegant dramaturgi på PornHub. Men skuespillet er charmerende og sexscenerne muntre – og vigtigst af alt undgår filmen forlæggets værste elementer.

’Beautiful Disaster’. Film. Hovedforfatter: Roger Kumble. Medvirkende: Virginia Gardner, Dylan Sprouse, Brian Austin Green, Samuel Larsen, Libe Barer. Spilletid: 96 min. Premiere: I biografen 27. maj.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af