Indiana Jones-film med Mads Mikkelsen får verdenspremiere ved Cannes-festivalen

Indiana Jones-film med Mads Mikkelsen får verdenspremiere ved Cannes-festivalen
'Indiana Jones and the Dial of Destiny'. (Foto: Disney)

Det har været en offentlig hemmelighed længe, men i går blev det bekræftet, at den nye Indiana Jones-film med undertitlen ‘The Dial of Destiny’ får premiere på årets Cannes Film Festival i maj.

‘Indiana Jones og krystalkraniets kongerige’ fik også verdenspremiere på festivalen i 2008, og i år vil franchisen således kaste stjernestøv over Croisetten med Harrison Ford, Phoebe Waller-Bridge og vores egen Mads Mikkelsen, der efterhånden er det, man kan kalde fast gæst under den prestigiøse sydfranske festival.

Det fulde Cannes-program er endnu ikke offentliggjort – det kommer cirka midt i april – men i forvejen er Martin Scorseses ‘Killers of the Flower Moon’ med Leonardo DiCaprio annonceret til festivalen, ligesom Wes Andersons vanvittigt stjernespækkede ‘Asteroid City’ nærmest med sikkerhed vil se dagens lys samme sted.

I ‘Indiana Jones and the Dial of Destiny’ får Indy et nyt sidekick i form af sin guddatter Helena (Phoebe Waller-Bridge). Sammen sætter de ud på et eventyr, der bringer dem på kollisionskurs med den tidligere nazist Voller (Mads Mikkelsen), som nu arbejder for NASAs rumprojekt om at slå Sovjetunionen i kapløbet mod Månen, men som har sin helt egen dagsorden.

‘Indiana Jones 5’ er den første film i franchisen, der ikke er instrueret af Steven Spielberg. I stedet er det James Mangold, kendt for blandt andet ‘Logan’ og ‘Walk the Line’, der indtager instruktørstolen.

Filmen får dansk biografpremiere 29. juni.

Cannes Film Festival løber 16.-27. maj.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af