’Murder Mystery 2’: Netflix-hit med Jennifer Aniston og Adam Sandler har fået en humorforladt efterfølger

’Murder Mystery 2’: Netflix-hit med Jennifer Aniston og Adam Sandler har fået en humorforladt efterfølger
'Murder Mystery 2'. (Foto: Netflix)

De fleste af os kender fryden ved det løste mysterium – glæden, når alle tegnene lægges sammen, og man står tilbage med en aha-oplevelse og en lettende følelse af forløsning.

Desværre er den eneste lettelse i ’Murder Mystery 2’, at filmen ikke varer mere end halvanden time.

Adam Sandler og Jennifer Aniston er tilbage på Netflix som det mysterieløsende ægtepar Nick og Audrey Spitz. De to skuespillere har tidligere arbejdet sammen i ’Mød min måske kone’ fra 2011 og så selvfølgelig den første ’Murder Mystery’, der, på trods af den lunkne modtagelse fra kritikerne, blev et kæmpe streaminghit i 2019.

‘Murder Mystery 2’. (Foto: Netflix)

I ’Murder Mystery 2’ inviteres Nick og Audrey til bryllup hos Maharajaen Vikram på hans private ø. Omgivet af tjenestefolk, palmer og overdådige gaveposer introduceres vi til filmens nye karakterer, særligt Maharajaens forlovede, hans søster og Grevinden Sekou samt hendes associé. Men midt under bryllupsspektaklet kidnappes maharajaen – og nårh ja, en ukendt tjener bliver dolket i ryggen i processen, intet murder mystery uden et mord.

Ved første øjekast er det op til Nick og Audrey at løse mordgåden og få Maharajaen tilbage i god behold, men der er naturligvis tilkaldt en ægte detektiv, denne gang Mark Strong i rollen som Detective Miller, der sætter spørgsmålstegn ved parrets deduktive evner og reducerer dem til mistænkte på lige fod med resten af persongalleriet.

Lyder det bekendt?

Igen er Nick og Audrey altså i centrum for en mordgåde, men i denne omgang har de detektiverfaring og et velfungerende parforhold med i bagagen – de to ting, de manglede sidste gang. Desværre var det netop manglen på begge, som gav ’Murder Mystery’ små glimt af charme. Nick og Audreys fuldkomne inkompetence var anledning til størstedelen af komediesporet i første film, og som konsekvens heraf er ’Murder Mystery 2’ markant mindre morsom end sin forgænger, der i forvejen hang i bremsen.

‘Murder Mystery 2’. (Foto: Netflix)

Humoren er nu af den typiske Adam Sandler’ske kaliber, der er cirka lige så raffineret som en sten. Flamingoer med bleer på og et tandtrådsvisitkort er nogenlunde, hvad det kan blive til, og den eneste opvejende kvalitet er Aniston og Sandlers kemi, der til tider skinner igennem den slatne komik og middelmådige dialog.

Sætter man en film fra Sandlers produktionsselskab Happy Madison Productions på, har man jo formentlig allerede taget en beslutning om den lette underholdning. Den oprindelige ’Murder Mystery’ var faktisk en udmærket tilføjelse til Sandlers brogede filmkartotek, da den undgik den ellers altoverskyggende toilethumor ved at spille på troperne fra den klassiske whodunnit-genre.

‘Murder Mystery 2’. (Foto: Netflix)

Komikken lå ikke bare i oneliners og sex-jokes, men i selve filmens set-up som en mysterieparodi.

Det tilsidesættes fuldstændig i ’Murder Mystery 2’, og selvom filmen genbruger både karakterer, plotlinjer og jokes fra sin forgænger, fremstår den alligevel som en uambitiøs efterfølger.

I stedet for mordgåden får vi uhyggeligt lange actionsekvenser og et plot, der primært består af Jennifer Aniston og Adam Sandler, som skøjter rundt og falder over potentielt brugbare ’clues’, som alligevel ikke rigtigt leder nogle vegne.


Kort sagt:
’Murder Mystery 2’ har erstattet de få ting, der fungerede i etteren, med kedelig action og endnu kedeligere humor.

’Murder Mystery 2’. Spillefilm. Instruktion: Jeremy Garelick. Medvirkende: Adam Sandler, Jennifer Aniston, Mark Strong, Mélanie Laurent, Adeel Akhtar, Jodie Turner-Smith, John Kani, Kuhoo Verma, Dany Boon, Zurin Villanueva. Spilletid: 89 min. Premiere: Kan ses på Netflix.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af