Joseph Fiennes fortryder Michael Jackson-rolle i udskældt serieafsnit

Joseph Fiennes fortryder Michael Jackson-rolle i udskældt serieafsnit
Michael Jackson under en koncert i 1986. (Foto: Kevin Mazur/WireImage)

I 2017 mødte det stor modstand, da det kom frem, at den hvide skuespiller Joseph Fiennes skulle spille Michael Jackson i et afsnit af antologiserien ‘Urban Myths’.

Efter en trailer til afsnittet, hvor man følger den sorte popstjerne på en roadtrip med Marlon Brando og Elizabeth Taylor i kølvandet på 9/11, var blandt andre Michael Jacksons datter Paris Jackson ude med riven. Hun udtrykte, at hun var ved at kaste op over projektet.

I sidste ende trak tv-kanalen Sky Arts afsnittet tilbage, og det er aldrig blevet sendt.

Og i dag fortæller Fiennes – kendt fra blandt andet ‘Shakespeare in Love’ og ‘The Handmaid’s Tale’ – at han fortryder at have taget rollen.

»Jeg synes, at folk var i deres gode ret til at være forargede«, siger han i et interview med The Observer.

»Og det var en forkert beslutning. Absolut. Og jeg er en del af det – der er producere, tv-chefer, forfattere, instruktører, alle involveret i de her beslutninger. Men jeg står selvfølgelig forrest, jeg er blevet en stemme for andre mennesker«.

»Jeg ville ønske, at de også var omkring bordet for at tale om det. Men du ved, det kom på et tidspunkt, hvor der var en bevægelse og et skifte, og det var godt, og det var, du ved, en dårlig beslutning. En slem fejltagelse«.

Joseph Fiennes forsvarede dengang rollen med det argument, at tonen i serien var sjov og let, og at Michael Jacksons hudfarve til sidst mindede mere om hans egen end om sangerens oprindelige farve.

Men Fiennes kom altså åbenbart på andre tanker, og han fortæller The Observer, at han selv bad Sky om at droppe afsnittet, og at der var heftige diskussioner, før den rigtige beslutning blev taget.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af