‘Leaving Neverland’-instruktør: »Michael Jackson-filmen vil glorificere en mand, der voldtog børn«

‘Leaving Neverland’-instruktør: »Michael Jackson-filmen vil glorificere en mand, der voldtog børn«
Michael Jackson, 1995. (Foto: Kevin Mazur/WireImage)

I sidste uge kom det frem, at ‘Bohemian Rhapsody’-producer Graham King og ‘Training Day’-instruktør Antoine Fuqua er på vej med en biopic om Michael Jackson med titlen ‘Michael’.

Hovedrollen skal spilles af den afdøde popstjernes 26-årige nevø Jaafar Jackson, og ‘Michael’ beskrives som et dybdegående portræt af hele Jacksons liv og virke, inklusive hans mest ikoniske optrædener.

Filmen laves i samarbejde med den afdøde popstjernes bo, og derfor er der næppe nogen tvivl om, at den ikke vil gå ind i – eller i så fald kun for at afvise – anklagerne om, at Michael Jackson skulle have seksuelt misbrugt nogle af de børn, han havde boende på sin ranch Neverland, og havde med på tour.

Anklagerne blev foldet ud i den højst omdiskuterede dokumentar ‘Leaving Neverland’ fra 2019, hvor to mænd stod frem med deres historier, og instruktøren bag denne film, Dan Reed, lancerede søndag en kritik af den kommende biopic i et debatindlæg i The Guardian.

Instruktøren bemærker, at nyheden om ‘Michael’ nærmest intet backlash har fået:

»I en æra, hvor helhjertet forargelse følger alt, der lugter af delegitimering eller ufølsomhed over for en sårbar gruppe, står vi her med øredøvende tavshed. Ingen taler om at »cancle« denne film, som vil glorificere en mand, der voldtog børn«.

Det fortæller os, mener Reed, at »Jacksons forførelse stadig virker fra graven. Det virker, som om pressen, hans fans og den store ældre befolkningsgruppe, som voksede op med at elske Jackson, er villig til at tilsidesætte hans usunde forhold til børn og bare spille med på musikken«.

Han slutter sit indlæg i The Guardian med en besked direkte til filmskaberne:

»Hvordan vil I skildre det øjeblik, hvor Jackson – en voksen mand i sine 30’ere – tager et barn i hånden og føre ham ind i soveværelset? Hvordan vil I skildre, hvad der sker derefter? Ved at vige uden om spørgsmålet om Jacksons forkærlighed for at sove med unge drenge sender i et budskab til millioner af overlevere af seksuelt misbrug af børn. Det budskab er: Hvis en pædofil er rig og populær nok, vil samfundet tilgive ham«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af