‘Leaving Neverland’-hovedpersoner vinder appelsag – kan nu sagsøge Michael Jacksons bo (igen)

‘Leaving Neverland’-hovedpersoner vinder appelsag – kan nu sagsøge Michael Jacksons bo (igen)
Michael Jackson og Wade Robson i 'Leaving Neverland'.

Knap et år efter verdenspremieren på den kontroversielle HBO-dokumentar ‘Leaving Neverland‘, får filmens hovedpersoner Wade Robson og James Safechuck nu mulighed for (igen) at lægge sag an mod Michael Jacksons bo for deres medansvar for de påståede overgreb begået af popstjernen.

Robson og Safechuck har tidligere sagsøgt boet, men fik afvist deres søgsmål, da overgrebssager mod børn blev anset for forældet, hvis anklagerne lagde sag an efter deres 26 års fødselsdag (Robson lagde sag an i 2013, hvor han var 30 år, og Safechuck i 2014, da han var 36).

Den 1. januar i år blev der imidlertid indført en ny lov i staten Californien, der forlænger fristen for sagsanlæg om seksuelle overgreb til 40 års-alderen, hvorfor retten i Californien har omstødt sin tidligere afgørelse mod Robson og Safechuck – dog uden at adressere sandhedsværdien i Robson og Safechucks anklager. Det skriver Deadline.

»Vi er glade for, at appelretten har anerkendt den stærke beskyttelse, Californien har for ofre for seksuelle overgreb, såvel som udvidet tidshorisonten for at de kan lægge sag an«, udtaler Robson og Safechucks advokat Vince W. Finaldi til Deadline.

»Vi ser frem til at bevise disse anklager foran en jury. Tiden er kommet for, at Jacksons bo og advokater skal se sandheden i øjnene, når det gælder alle de løgne og misrepræsentationer, de har anført omkring Wade og James. Vi byder den dag velkommen«.

Robson og Safechuck hævder, at Michael Jacksons bo var medansvarlige for sangerens påståede overgreb, hvilket boet har benægtet gang på gang, mens de også pure har afvist anklagerne mod afdøde Jackson. I en pressemeddelelse fastholder boet dette synspunkt, mens de også er uenige i, at den nye kendelse i appelretten er en »genoplivning« af Robson og Safechucks anklager:

»Appelretten har IKKE genoplivet søgsmålene af Robson og Safechuck mod Michael Jacksons bo. Begge disse søgsmål blev afvist i 2016 og disse beslutninger forbliver endegyldige. […] Sagsøgerne kommer med de absurde påstande, at Michaels ansatte på en eller anden måde var ansvarlige for seksuelle overgreb, der aldrig fandt sted«, siger talsmanden og fortsætter:

»Appelrettens kendelse er et resultat af en lov underskrevet af guvernør Newsom, der forlænger tiden, så virkelige ofre kan lægge sag an. Appelretten har ikke specifikt adresseret sandheden i disse falske anklager, og vi er sikre på, at begge sagsanlæg vil blive afvist og at Michael Jackson vil blive frikendt endnu engang«.

Sidste år sagsøgte Michael Jacksons bo HBO for over 100 millioner dollars for skader på Michael Jacksons ry. HBO afskrev anklagen som et PR-stunt og anmodede om at få afvist søgsmålet – et ønske, der senere blev afslået.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af