Michael Jackson-boet sagsøger HBO for 100 millioner dollars over kontroversiel dokumentar

Michael Jackson-boet sagsøger HBO for 100 millioner dollars over kontroversiel dokumentar
Privatbillede taget af Jimmy Safechucks mor Stephanie. (Foto: Stephanie Safechuck archive/Amos Pictures)

I januar havde en kontroversiel fire timer lang dokumentar om pædofilianklagerne mod Michael Jackson premiere på Sundance Film Festival. Allerede inden dens premiere blev den mødt af kritik fra boet efter Jackson, og nu har de taget skridtet videre og sagsøgt HBO, som står bag dokumentaren.

’Leaving Neverland’ er baseret på vidneudsagn fra mændene Wade Robson og James Safechuck og fik anmeldere på festivalen til at skrive, at overgrebene mod dem utvivlsomt har fundet sted. Af talsmænd for den afdøde superstjernes bo blev den kaldt »et tabloidt karaktermord«.

Søgsmålet på 100 millioner dollars går på, at det er det, skaden på Jacksons arv kommer til at koste at udbedre. En af advokaterne udtaler blandt andet, at HBO gør sig skyldig i at »producere og sælge et ensidigt maraton af u-undersøgt propaganda til offentligheden for skamløst at udnytte en uskyldig mand, der ikke længere i stand til at forsvare sig selv«.

HBO ryster dog ikke på hånden. »Til trods for de desperate tiltag i forsøget på at underminere filmen forbliver vores planer uændret«, lød det i HBO’s svar til søgsmålet. »Det giver alle mulighed for selv at vurdere filmen og påstandene«.

I Danmark kan filmen ses 8. marts på DR – og dagen inden i en biografvisning arrangeret af CPH DOX, hvor dens instruktør Dan Reed er til stede og svarer på spørgsmål.

Læs også: Bør filmanmelderne fælde dom over Michael Jackson?

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af