Dommer støtter Michael Jacksons arvinger i ‘Leaving Neverland’-sag – afslår HBO’s ønske om at få sagen droppet

Dommer støtter Michael Jacksons arvinger i ‘Leaving Neverland’-sag – afslår HBO’s ønske om at få sagen droppet
Michael Jackson sammen med Wade Robson (nederst til venstre) og hans mor – og en anden familie. (Foto: Wade Robson archive/Amos Pictures)

Den nu Emmy-vindende dokumentar ’Leaving Neverland’ har været centrum for debat, siden den fik premiere i marts.

HBO og arvingerne efter Michael Jackson er de modstridende parter i en retssag, der bestemt ikke lader til at nå til en afgørelse foreløbig.

I dokumentaren giver James Safechuck og Wade Robson vidnesbyrd om systematisk seksuelt misbrug udøvet af popstjernen, da de var børn. Efterfølgende blev filmen kritiseret for ikke at give den fordømte part, altså Jacksons støtter, lov til at udtale sig i sagen.

Det fik Michael Jacksons efterladte til at sagsøge producenten HBO, da en klausul indgået i 1992 forbyder Robson og Safechuck at udtale sig dårligt om sangeren.

Nu har sagens dommer George Wu afvist HBO’s ønske om at parkere sagen, hvilket på sigt kan nødvendiggøre en voldgiftsafgørelse, hvor en udenforstående part mægler og afslutningsvis afgør sagen, hvis der ikke kan nås en enighed.

HBO’s advokat Theodore Boutrus mener, at Jacksons arvinger ønsker at lukke munden på dokumentarens involverede og deres fortællinger.

»Der blev lagt sag an for at sige til verden, ’Lad være med at tale om misbrug af børn’… Et selskab som HBO er måske i stand til at kæmpe imod og komme videre. Det er ikke alle, der er i stand til det«.

Som advokat for Jacksons arvinger kom Bryan J. Freedman i går med en udtalelse, hvor han klargjorde, at HBO havde kæmpet hårdnakket for at undgå at lade deres oplysninger gennemgå faktatjek i forbindelse med retssagen:

»Hvis HBO tror, de har handlet ordentligt, så er der ingen grund til, at de skulle gemme sig bag tekniske procedurer for at undgå en modsigelse eller retssag. Om det bliver i en voldgift, den føderale domsstol, statsretten eller appelretten, så vil Michael Jacksons arvinger tvinge HBO til at stå til regnskab for deres fejlagtige handlinger. Arvingerne vil ikke stoppe, før retfærdigheden er sket fyldest«.

Sagen mellem HBO, der ejes af den multinationale milliardvirksomhed AT&T, og Jacksons arvinger er ikke kun et spørgsmål om skyld. Det er også en kamp mellem økonomiske giganter. Siden Michael Jackson gik bort i 2009, har arvingerne tjent en formue på over 13 milliarder kroner.

Advokat for Jacksons arvinger, John Branca, har anklaget HBO for at lyve:

»Jeg har aldrig set en medieorganisation kæmpe så hårdt for at holde noget hemmeligt«, har John Branca udtalt til Variety. Vi beder om at få alle informationerne frem i lyset og ikke bare to historier fra to anklagere med økonomiske interesser«.

Læs også: Vi har set Michael Jackson-filmen ‘Leaving Neverland og undersøgt sagen selv – her er vores vurdering

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af