‘Leaving Neverland’-instruktør indrømmer væsentligt fejl i Michael Jackson-anklagers historie

‘Leaving Neverland’-instruktør indrømmer væsentligt fejl i Michael Jackson-anklagers historie
Privatbillede taget af Jimmy Safechucks mor Stephanie. (Foto: Stephanie Safechuck archive/Amos Pictures)

Siden ‘Leaving Neverland’ fik premiere, er det blevet diskuteret intenst, hvorvidt man skulle tro på James Safechuck og Wade Robsons anklager om seksuelle overgreb mod Michael Jackson.

Mange har troet stålfast på de to mænds fortællinger, mens andre har endevendt vidneudsagnene og filmens instruktør Dan Reeds iscenesættelse af begivenhederne i enhver detalje for at finde huller i deres forklaringer.

Nu har vi så fået det hidtil vel nok mest væsentlige angreb på James Safechucks troværdighed. I dokumentaren siger Safechuck, at overgrebene blandt andet fandt sted i et lokale i togstationen på Jacksons Neverland-ranch. Samtidig fortæller han, at han blev misbrugt fra 1988 til 1992, hvor han som 14-årig ikke længere var interessant for popstjernen.

Nu har Mike Smallcombe, der har skrevet en biografi om Michael Jackson, imidlertid afsløret, at togstationen på ranchen først blev bygget i 1994. Smallcombe tweetede i går dokumenter, der viste, at Santa Barbara County først gav tilladelse til byggeriet i september 1993.

‘Leaving Neverland’-instruktør Dan Reed erkender i et svar på Twitter, at det betyder, at Safechuck har taget fejl af året. Han argumenterer dog for, at det ikke betyder, at misbruget ikke fandt sted.

»Ja, der ser ikke ud til at være tvivl om stationsdatoen. Den dato, de tager fejl omkring, er slutningen på misbruget«.

At Safechuck blot tager fejl i sin beskrivelse af, hvornår misbruget hørte op, køber Smallcombe dog ikke.

»Så Dan Reed siger nu, fordi historien er blevet tilbagevist, at slutningen på misbruget af Safechuck var, da han var 16-17 år snarere end 14«, svarer han på Twitter.

Til The Mirror uddyber Smallcombe, at han er »chokeret« over, at Dan Reed taler på Safechucks vegne.

Michael Jackson-støtter har hurtigt taget afsløringen og Dan Reeds indrømmelse som en rygende pistol, der viser, at filmens vidner lyver. Det er nok en forhastet konklusion, men der er som sagt næppe nogen tvivl om, at det er den hidtil største brist i Safechucks forklaring. Det har ellers primært været Wade Robson, der har været under beskydning, blandt andet for at være drevet af hævngerrighed.

Læs også: Ja, ‘Leaving Neverland’ er ensidig – men Michael Jackson-forsvarerne har glemt deres egen kritiske sans

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af