Storserie over udødelig klassiker lagt i graven

Storserie over udødelig klassiker lagt i graven
'Metropolis'. (Foto: PR)

Sam Esmail slog igennem med hackerserien ‘Mr. Robot’, der også gav Rami Malek sit gennembrud, og siden har han stået bag hits som ‘Homecoming’ og ‘Gaslit’.

Imens har han længe haft sit mest ambitiøse projekt til dato i støbeskeen. Nemlig en serie baseret på Fritz Langs udødelige science fiction-stumfilm ‘Metropolis’ fra 1927 – et hovedværk i den tyske ekspressionisme og i filmhistorien i det hele taget.

Der var ellers lagt an til, at Esmails opdatering af fortællingen om et undertrykkende dystopisk samfund skulle være den største serie nogensinde lavet i Australien, hvor instruktøren kommer fra. Apple TV+ havde givet grønt lys til en hel sæson, og flere af rollerne var castet.

Men ak. Nu er projektet lagt i graven, skriver Deadline. Det skyldes efter sigende den økonomiske usikkerhed i Hollywood og ikke mindst usikkerhed, som den verserende strejke blandt manuskriptforfatterne i Hollywood har skabt.

Der var ellers lagt an til produktionsstart her til sommer, og det er altså i sidste øjeblik, at holdet har fået at vide, at man ikke kommer til at gå videre med projektet.

Sam Esmail havde arbejdet på projektet i syv år, og han skulle både skrive, instruere og producere.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af