Will Smith pressede sine børn til succes: »Jeg ødelagde alt«

Will Smith pressede sine børn til succes: »Jeg ødelagde alt«
Will Smith før sidste års Oscar-show. (Foto: Emma McIntyre/Getty Images)

At stikke Chris Rock en lussing under Oscar-uddelingen i 2022 er ikke det eneste, Will Smith fortryder.

Som gæst i komikeren Kevin Harts talkshow ‘Hart to Hart’ fortalte skuespilleren, at han gik alt for langt med sin vision om, at alle hans børn også skulle ind i underholdningsbranchen. Det skriver Page Six.

Med sin egen opvækst med en voldelig far, der ikke støttede hans drømme, ønskede Smith at opfylde en vision om en hel familie med Hollywood-succes.

Den blev til virkelighed i 2010, hvor adskillige Smiths fyldte i popkulturen.

Sønnen Jaden Smith, som spillede over for sin far i ‘The Pursuit of Happiness’ som kun otteårig, havde hovedrollen i ‘Karate Kid’, og Willow Smith brød igennem som sanger med hittet ‘Whip My Hair’.

»2010 var på en måde det bedste år som kunstner og som forælder. ‘Karate Kid’ fik premiere i juni, ‘Whip My Hair’ kom ud i oktober. Jeg byggede den her drøm om en familie, jeg har haft i mit hoved«, fortalte Smith i ‘Hart to Hart’.

Her fortalte han videre, at det var vigtigt for ham at give sine børn en helt anden opdragelse, end han selv fik med hjemmefra.

»Jeg kommer til at gøre det bedre, end min far gjorde det. Vi har snakket om det, min far var voldelig. Jeg fortalte mig selv, at jeg aldrig ville have den slags energi med min familie (…)«.

De store karriereambitioner på børnenes vegne gik dog ud over hans rolle som far, og selvom det på papiret gik godt for familien Smith, var hjemmet ikke lykkeligt på det tidspunkt. Han kørte sin familie som en hærfører med succes som eneste mål.

»Ingen i min familie var glade. Ingen ville være del af en deling. Willow var den første, der satte gang i mytteriet, og det var første tegn for mig på, at succes og penge ikke betyder lykke«.

Da han opdagede, at hans familie ikke havde det godt, skiftede Smith dog kurs.

»Du kan have så mange ting, at det gør dig ulykkelig. Det var mit første skridt tilbage, og jeg tænke, ‘Ok, hvad er det, jeg ikke forstår?’ Det var der, jeg begyndte at læse og studere psykologi og relationen til menneskelig lykke. Jeg var aldrig ulykkelig, jeg elskede livet – men jeg kørte på menneskerne omkring mig på en måde, så jeg ødelagde alt omkring mig«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af