Fire kvinder anklager Russell Brand for seksuelle overgreb og voldtægt

Fire kvinder anklager Russell Brand for seksuelle overgreb og voldtægt
Russell Brand i 2020. (Foto: Kevin Mazur/Getty Images for The Recording Academy)

I forgårs kunne komiker og skuespiller Russell Brand afsløre, at britiske medier snart ville offentliggøre en række »meget, meget alvorlige kriminelle anklager« mod ham – forbrydelser, som han nægter at have begået.

I går kom anklagerne ud. De britiske aviser The Times og The Sunday Times har sammen med tv-stationen Channel 4 (i en ny dokumentar med titlen ‘Russell Brand: In Plain Sight’) frembragt anklager mod Russell Brand fra fire anonyme kvinder, der ikke kender hinanden. Det melder The Wrap.

Ifølge anklagerne skulle Russell Brand have begået seksuelle overgreb mod de fire kvinder i en periode mellem 2006 og 2013.

Medierne er kommet i besiddelse af en journal, der viser, at en af kvinderne blev behandlet på et voldtægtskrisecenter på samme dag, hvor hun anklager Brand for at have voldtaget hende. Hun har også vist medierne tekstbeskeder mellem hende og Brand. En af dem lyder »Når en pige siger NEJ, betyder det nej«, hvortil Brand svarede »Meget ked af det«.

En anden kvinde var 16 år, da hun indledte et forhold til den dengang 30-årige komiker (den seksuelle lavalder er 16 år i England). Hun betegner forholdet, der løb over tre måneder, som følelsesmæssigt voldeligt og kontrollerende. Samme kvinde fortæller i Channel 4-dokumentaren, at Brand på et tidspunkt »tvang sin penis ned i hendes hals«.

De to andre kvinder har ifølge The Wrap også oplevet seksuelle overgreb begået af Russell Brand.

Deadline.com fortæller, at Russell Brand i denne uge blev droppet af sit agentur Tavistock Wood, da journalister præsenterede agenterne for anklagerne mod Brand.

Agenturet indrømmer, at de i 2020 faktisk blev kontaktet af kvinden, som var i et forhold med Brand, da hun var 16 år. Hun kom med de samme anklager, som nu er blevet offentliggjort. Dengang fik det dog ikke konsekvenser for deres samarbejde med Brand.

»Russell Brand benægtede kategorisk og voldsomt anklagen, som blev givet i 2020, men vi tror nu, at vi blev forfærdeligt vildledt af ham. TW har opsagt alle professionelle forbindelser til Brand«, udtaler Tavistock Wood til Deadline.

Lørdag – samme aften, som anklagerne ramte offentligheden – optrådte Russell Brand på Troubadour Wembley Park Theatre i London. Ifølge Deadline modtog han en stor klapsalve fra publikum.

»Der er nogle ting, jeg ikke kan tale om, og forhåbentlig sætter I pris på, at jeg kommer til at give jer alt, hvad jeg har«, sagde han ifølge Deadline fra scenen.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af