Tre weekend-anbefalinger: Netflix’ gysermester er tilbage

Vi guider dig gennem det uoverskuelige streaming- og biograffarvand ved at pege på tre film/serier af høj kvalitet, der dominerer samtalen lige nu og her – eller burde dominere den.
Tre weekend-anbefalinger: Netflix’ gysermester er tilbage
'The Fall of the House of Usher'. (Foto: Eike Schroter/Netflix)

1. Netflix-gys a la ‘Succession’

Mike Flanagan er nærmest blevet synonym med kvalitetsgys på Netflix takket være serierne ‘The Haunting of Hill House’, ‘The Haunting of Bly Manor’ og ‘Midnight Mass’.

Nu er han tilbage med ‘The Fall of the House of Usher, som følger tvillingeparret Roderick og Madeline Usher, der har opbygget et velhavende familiedynasti sammen med gedulgte metoder.

Men både familiens formue og liv kommer i fare, da en hævntørstig kvinde med overnaturlige evner begynder at dræbe arvinger til Usher-formuen én efter én.

En lang række af Flanagans faste skuespillere er tilbage i den nye serie, fra Carla Gugino til Henry Thomas og Kate Siegel.

’The Fall of the House of Usher’ kan ses på Netflix.

Taylor Swift. (Foto: Taylor Hill/TAS23/Getty Images for TAS Rights Management)

2. Efterårets musikalske biografoplevelse? (Taylor’s version)

Det tenderede et popkulturelt svigt, da Danmark blev forbigået på Taylor Swifts storslåede Eras-turné. Det bliver der til dels rådet bod på nu.

Ikke med en lokal stadionkoncert, men med den næstbedste udgave i form af koncertfilmen ‘The Eras Tour’, der nu rammer de danske biografer.

Koncertfilmen har en spilletid på små tre timer og rummer den svimlende sætliste på 44 sange fra samtlige af stjernens ti album.

Siden Swift sparkede turnéen igang tilbage i foråret, har den nærmest opretholdt et konstant niveau af hype siden med virale øjeblikke en masse og aftryk på hele den amerikanske samfundsøkonomi. Noget der formentlig vil gå over i historien som en zeitgeist mere end en koncert. Det må ses med egne øjne. Som Woodstock-festivalen i ’69 (Taylor’s version)?

»Jeg har aldrig haft det så sjovt i mit liv, som jeg har haft på Eras-turnéen«, sagde kvinden bag selv, da hun præsenterede filmen.

‘Taylor Swift: The Eras Tour’ kan ses i biografen.

‘Beckham’. (Foto: Netflix)

3. Streaming: Manden med »the golden balls«

Netflix’ succes med ‘The Last Dance’ har i den grad givet blod på tanden for at tappe ind i sportsinteressen, selvom de ikke selv viser live-sport.

Dokumentarserien ’Beckham’ er en fest at være vidne til: et overflødighedshorn af mindeværdige øjeblikke og fænomenalt klippearbejde, ført an af instruktør og dokumentarist Fisher Stevens.

Serien er opdelt i fire afsnit og udforsker kendisfodboldspillerens liv og karriere. Men selvom øjnene af naturlige årsager er på bolden, behøver man ikke selv at være bidt af en gal fodbold for at finde serien interessant.

Som Victoria Beckham, der spiller en storrolle i dokumentaren, selv siger i første afsnit: »Jeg gik ikke op i fodbold dengang, og det gør jeg heller ikke nu«. Fortællingen om deres teenagelignende romance er i sig selv svær at stå for.

Imagepleje eller ej; ’Beckham’ er en hammergodt sammenskruet dokumentar om berømmelsens pris.

’Beckham’ kan ses på Netflix.

Set det hele? Tjek vores weekend-anbefalinger fra sidste uge.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af