Ridley Scott kommenterer historisk faktatjek af ‘Napoleon’-trailer: »Få et liv«

Ridley Scott kommenterer historisk faktatjek af ‘Napoleon’-trailer: »Få et liv«
'Napoleon'. (Foto: Sony)

»Han kom fra ingenting. Han erobrede alt«, lyder taglinen til Ridley Scotts kommende storfilm ‘Napoleon’ med Joaquin Phoenix i hovedrollen.

De påstande, og meget andet, er dog blevet anfægtet af historiker og tv-vært Dan Snow, der har lavet en hel video, hvor han flueknepper de historiske detaljer i storfilmens trailer for sjov. Det skriver The Wrap.

Det rører til gengæld ikke instruktøren, der kommenterede videoen med ordene »få et liv« i et interview med The New Yorker.

I videoen fra kanalen History Hit starter Snow med at erklære sin kærlighed til både episke historiske storfilm og Ridley Scott, hvortil han tilføjer, at han dissikerer filmen for sit historienørdede publikum. Derefter begynder værten en lang opremsning af alt det, der er forkert.

Som at Napoleon ikke »kom fra ingenting«, da han var søn af en artistokrat, at han »ikke skød ved pyramiderne«, og at han befandt sig et andet sted i Frankrig ved halshugningen af Marie Antoniette, som man ellers ser i traileren. Den henrettede dronnings frisure er i øvrigt også helt gal.

Du kan se hele videoen her.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
@historyhit Dan Snow reviews the recently released trailer for #napoleon #historytok #historymovie ♬ original sound – historyhit

Det er ikke første gang, Snow har kastet sig over at faktatjekke Ridley Scott, da han tidligere på året kaldte ‘Gladiator’ for »fantasy« på grund af dens mange historiske fejl.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af