Gary Oldman synes selv, at han var »middelmådig« i ‘Harry Potter’

Gary Oldman synes selv, at han var »middelmådig« i ‘Harry Potter’
Gary Oldman og Daniel Radcliffe i 'Harry Potter og Fønixordenen' (Foto: Warner Bros. Pictures)

Tidligere på måneden udtrykte Gary Oldman sin taknemmelighed over at have været med i ‘Harry Potter’-filmene, hvor han som bekendt spillede Harrys gudfar Sirius Black.

Det skyldtes mest af alt, at franchisens høje lønsedler gav skuespilleren, der var alenefar, mulighed for at arbejde mindre og bruge tid sammen med sine børn.

Når det kommer til det kunsteriske arbejde er Oldman noget mindre tilfreds. I hvert fald mener skuespilleren, at hans egen præstation i ‘Harry Potter’-filmserien kun er på det jævne. Det fortæller han som gæst i podcasten ‘Happy Sad Confused’, skriver Entertainment Weekly.

»Jeg mener, mit arbejde er middelmådigt i den«, siger Oldman i podcasten. »Nej, det gør jeg. Hvis jeg måske havde læst bøgerne ligesom Alan (Rickman, der spillede Severus Snape, red.), hvis jeg var kommet foran kurven, hvis jeg havde vidst, hvad der var på vej, så tror jeg ærligt talt, jeg ville have spille det anderledes«.

Skuespilleren er dog generelt kritisk over for sine egne præstationer, forklarer han: »Hvis jeg sad og så mig selv i noget og sagde, ‘Gud, jeg er fantastisk’, så ville det være en meget trist dag, for man vil gerne gøre det bedre næste gang«.

Oldman spillede Sirius Black første gang i ‘Harry Potter og fangen fra Azkaban’ fra 2004 og gentog rollen i de to følgende film, ‘Harry Potter og flammernes pokal’ og ‘Harry Potter og Fønixordenen’.

Han er aktuel i tredje sæson af Apple-serien ‘Slow Horses’, som Soundvenues anmelder Lau Lehrmann kalder »tidens bedste spionserie«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af