Dansk ‘The Crown’ på vej – Dronning Margrethes liv bliver til TV 2-serie

Dansk ‘The Crown’ på vej – Dronning Margrethes liv bliver til TV 2-serie
Dronning Margrethe og Prins Henrik i 1972. (Foto: Keystone/Getty Images)

Hvad med en dansk version af ‘The Crown’?

I kølvandet på Netflix-hittets succes er det et stykke underholdning, mange har drømt om, men nu er der officielt en tv-serie om den netop abdicerede dronning Margrethe II på vej.

Det afslører Sam Productions og TV 2 i en pressemeddelelse, hvor en serie med arbejdstitlen ‘Af Guds nåde’, der kommer til at handle om majestæten, annonceres.

Det er Margrethes liv, der bliver omdrejningspunktet i fiktionsserien, som starter i hendes fødeår 1940 og »vil omfavne den kongelige familie på godt og ondt, på de bonede gulve og i de politiske dilemmaer, men først og fremmest er det en fortælling om en pige og hendes familie«, som det lyder i pressemeddelelsen. En historie, der er rig på dramatisk gods.

»Hun blev født som et lys i mørket og blev et symbol på håb og sammenhold i et besat Danmark. Hun blev født som prinsesse, men blev som ung teenager også tronarving. Som ung kvinde fik hun overdraget tronen og skulle finde sig selv i rollen som regent, hustru og mor«, lyder det videre om projektet.

Den lader dog, ikke ulig det britiske hit, til at handle om livet for flere personer i både den kongelige familie og hoffet på Amalienborg.

Ifølge producer Meta Louise Foldager Sørensen kan man se frem til at se nye sider af Margrethe II og hendes vej til tronen. »Nu er tiden moden til at fortælle den storslåede historie, som kan give os et indblik, vi ikke tidligere har haft«, udtaler hun.

Serien udvikles efter idé af Søren Sveistrup, der tidligere har stået bag ‘Forbrydelsen’ og både romanen og Netflix-serien ‘Kastanjemanden’, mens Thor Bjørn Krebs er hovedforfatter. Krebs har tidligere lavet Viaplay-serien ‘Friheden’ og teaterstykket ‘Om Baronessen – Blixens sidste kærlighed’ baseret på Karen Blixen.

Vi kommer til at vente et par år på projektet, der forventes at gå i optagelse i løbet af 2025. Der er endnu ikke nogen skuespillere tilknyttet projektet, men gættelegen er hermed i gang!

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af