Christopher Nolan pønser på at lave en gyserfilm: »Kræver en virkelig exceptionel idé«

Christopher Nolan pønser på at lave en gyserfilm: »Kræver en virkelig exceptionel idé«
Christopher Nolan omkring premieren på 'Interstellar' i 2014. (Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

Hvad bliver Christopher Nolans næste filmprojekt efter ‘Oppenheimer’? Måske en gyser? Den Oscar-nominerede instruktør er i hvert fald åben for at prøve kræfter med horrorgenren.

Det fortalte Nolan til en talk ved det britiske filminstitut, BFI, i torsdags, skriver Variety. Her spurgte en person blandt publikum, om instruktøren bag ‘Inception’, ‘Interstellar’ og ‘The Dark Knight’-trilogien kunne finde på at kaste sig ud i at lave en gyserfilm.

»Oppenheimer’ har helt klart elementer af horror i sig, hvilket, jeg synes, passer til emnet«, svarede Nolan.

»Jeg synes, gyserfilm er meget interessante, fordi de afhænger af meget filmiske greb, det handler virkelig om en umiddelbar reaktion på ting, og på et tidspunkt ville jeg elske at lave en gyserfilm. Men jeg synes, en rigtig god gyserfilm kræver en virkelig exceptionel idé. Og der er langt mellem dem. Så jeg har ikke fundet en historie, der egner sig til det«.

Herefter reflekterede Nolan yderligere om fordelene gysergenren, som Hollywood-studierne ifølge instruktøren er mere villige til at eksperimentere med.

»Det er en meget interessant genre set fra et filmisk synspunkt. Det er også en af de få genrer, hvor studierne laver mange af disse film, og det er film, der har en masse dysterhed, en masse abstraktion«, sagde Nolan. »De har mange af de kvaliteter, som Hollywood generelt er meget modstandere af at putte i film, men det er en genre, hvor det er tilladt«.

For en uge siden vandt Christopher Nolan Bedste instruktør-prisen ved de amerikanske instruktørers fagforbunds årlige prisuddeling, Director’s Guild Awards, hvilket cementerer både Nolan og ‘Oppenheimer’ som storfavoritter til det kommende Oscar-show.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af