CPH:DOX offentliggør årets nominerede – med to danske film i hovedkonkurrencen

CPH:DOX offentliggør årets nominerede – med to danske film i hovedkonkurrencen
'Livet og andre problemer' (Foto: Jacob Sofussen / Bullitt Film)

Når CPH:DOX løber af stablen 13.-24. marts, slår Københavns biografer dørene op og viser mere end 200 dokumentarer fra alle verdenshjørner.

Nu har festivalen løftet sløret for alle de nominerede i festivalens seks konkurrencer – ikke mindst de 12 nominerede film i hovedkonkurrencen DOX:AWARD. Her finder man hele to danske film – Max Kestners ’Livet og andre problemer’ og ’Balomania’ af Sissel Morell Dargi.

På overfladen handler ’Livet og andre problemer’ om det verdensomspændende fokus, der kom på København Zoo, da man valgte at aflive giraffen Marius i 2014. Men for instruktør Max Kestner blev aflivningen grundlaget for en undren over en række af de eksistentielle spørgsmål, der former tilværelsen. Derfor drager Kestner ud på en filosofisk rejse efter svar på, hvordan det hele egentlig hænger sammen. Filmen er desuden også udvalgt som festivalens åbningsfilm.

Sissel Morell Dargis’ debutfilm ’Balomania’ handler om noget så særpræget som brasilianske luftballonsbander, der specialiserer sig i at sende ulovlige politiske og kunstneriske budskaber op i luftrummet. Filmen følger to individer i det brasilianske undergrundsmiljø, der udtrykker deres utilfredshed over social ulighed og fattigdom efter turbulente år i landets politiske landskab.

I de resterende kategorier finder man også ‘Daughter of Ghengis’, som dyster om prisen for bedste journalistiske dokumentarfilm og ‘Death of a Saint’ instrueret af Patricia Bbaale Bandak i NEXT: WAVE-feltet for nye talenter.

Listen over de nominerede til årets DOX:AWARD kan ses her.

Som noget nyt lancerer festivalen også en pris i samarbejde med Institut for Menneskerettigheder. HUMAN:RIGHTS AWARD, som prisen er blevet døbt, er et initiativ der skal hylde de film, der stiller skarpt på menneskerettighederne.

»Tiden er i høj grad inde til at bakke op om alle de modige filmskabere, der på andres vegne kæmper for lighed og retfærdighed overalt i verden. Derfor har vi indstiftet vores nye HUMAN:RIGHTS AWARD i partnerskab med Institut for Menneskerettigheder, og nomineret 10 helt nye film, der planter flag over hele verdenskortet«, udtaler Mads K. Mikkelsen, programchef for CPH:DOX, i en pressemeddelelse.

Billetsalget til filmene på årets festival åbner på cphdox.dk 21. februar.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af