Efter kritik: John Cleese afslører, at han og Monty Python-kollega »altid har afskyet hinanden«

Efter kritik: John Cleese afslører, at han og Monty Python-kollega »altid har afskyet hinanden«
'Monty Python og de skøre riddere'. (Foto: PR)

Der er kold luft mellem medlemmerne af den ikoniske komikergruppe Monty Python. Det er blevet tydeligt, efter at to af de stiftende medlemmer Eric Idle og John Cleese har kastet sig ud i en regulær SoMe-fejde på X.

I et nyt opslag bekræfter John Cleese, at han og Monty Python-kollegaen altid har haft et horn i siden på hinanden.

»Vi har altid afskyet hinanden, men det er først for nylig, at sandheden er begyndt at komme frem«, svarer Cleese på en fans opslag.

Tilsyneladende kommer kommentaren som modsvar til en række opslag fra Idle, der har delt sin utilfredshed over ‘Monty Python’-kollegaen Terry Gilliams datter Holly. Idle anser Holly Gilliam, der fungerer som gruppens manager, som roden til hans økonomiske problemer.

»Vi ejer alt, hvad vi nogensinde har lavet i Monty Python, og jeg havde aldrig forestillet mig i den her alder, at indtægtskilderne ville falde så drastisk. Men hvis man får et Gilliam-barn som sin manager, burde man ikke være overrasket«, skriver Idle på X.

Det er dog langtfra noget, Cleese kan nikke genkendende til.

»Jeg har arbejdet med Holly de seneste ti år, og jeg finder hende effektiv, klarsynet og hårdtarbejdende. Michael Palin har bedt mig gøre det klart, at han deler samme holdning«, understreger Cleese på X.

De pludselige og bramfri opslag mellem Monty Python-navnene har fået mange fans til at spekulere i, om der er tale om en intern joke. Selv understreger Idle dog, at han er glad for ikke at have set Cleese i syv år.

Cleese og Idle stiftede gruppen i 1969 sammen med de øvrige medlemmer Graham Chapman, Terry Gilliam, Terry Jones og Michael Palin. Sammen blev de hyldet for deres surrealistiske sketch-humor og har gennem tiden kastet sig ud i mange reunion-shows – senest i 2014.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af