Tre weekend-anbefalinger: Morderisk fransk filmhit, verdens største popsang og Brangelina 2.0

Vi guider dig gennem det uoverskuelige streaming- og biograffarvand ved at pege på tre film/serier af høj kvalitet, der dominerer samtalen lige nu og her – eller burde dominere den.
Tre weekend-anbefalinger: Morderisk fransk filmhit, verdens største popsang og Brangelina 2.0
Donald Glover i 'Mr. and Mrs. Smith'. (Foto: Prime Video)

1. Streaming: Brangelina 2.0

Den oprindelige ægteskabs-actionkomedie, der skabte Brangelina, har med 20 år på bagen overlevet Angelina Jolie og Brad Pitts ægteskab.

Nu er der til gengæld et nyt sæt Mr. og Mrs. Smith i byen i serieversionen, der med komiker og ’Atlanta’-skaber Donald Glover både foran og bag kameraet kommer med visse forventninger. Der er til gengæld lavet lidt om på præmissen.

Glover og Maya Erskine spiller to ensomme skæbner, der føres sammen af et mystisk jobopslag.

De skal forestille at danne par, mens de sendes ud på spionmissioner. Til gengæld får de lov til at bo i et overdådigt byhus på Manhattan, der i nutidens boligmarked vil kunne få de fleste mennesker til at gå på moralsk kompromis.

Og midt i deres eksklusive undercover-arbejde som mand og kone begynder der at opstå en ægte forbindelse mellem de to Smiths.

‘Mr. and Mrs. Smith’ kan ses på Prime Video.

‘Anatomy of a Fall’. (Foto: PR)

2. Biografen: Dræbte hun sin mand til lyden af 50 Cent på ståltrommer?  

Du har måske hørt om ’Frit fald’ (‘Anatomy of a Fall’), fordi den i sidste uge blev Oscar-nomineret, fordi den vandt Guldpalmen i Cannes i foråret, eller fordi den rumsterede i højdedragene på listerne over sidste års bedste film.

Men det franske hit favner faktisk meget bredere end sine mange højtstemte roser. I biografnationen Frankrig solgte den næsten lige så mange billetter som ‘Barbie’ i åbningsweekenden.

Præmissen er bogstaveligt talt isnende. Forfatteren Sandras mand findes pludselig død i sneen ved højlys dag efter et fald fra kvisten i deres franske alpehytte. Og hun er hovedmistænkt.

’Frit fald’ er både et morddrama, en snakkefilm, et retssagsdrama og en giftig parforholdsgyser. Og så er det også en film, hvor nogle af de skarpeste præstationer leveres af en barneskuespiller (der spiller blind) og hans førehund. Oscar-nominerede Sandra Hüller, der spiller hovedrollen, er også rigtigt god.

Som tungen på vægtskålen bliver du nødt til at opleve den enerverende rolle, et ståltrommecover af 50 Cent og Snoop Doggs ’P.I.M.P’ spiller i en ellers utroligt fransk film.

’Anatomy of A Fall’ kan ses i biografen.

‘The Greatest Night in Pop’. (Foto: Netflix)

3. Streaming: Hele verdens popsang

I dag virker det som en pænt umulig tanke at samle alle tidens største pop- og rockstjerner i det samme rum for at identificere sig med verdens mest nødlidende via sang.

Men i 1985 blev det historisk, da Lionel Ritchie og Michael Jackson samlede et imponerende slæng til fællessang med USA for Africa med ’We Are the World’ (10 år efter kom Danmark med på vognen med ’Afrika’). En begivenhed Netflix-dokumentaren nu kaster sig over med dokumentaren ’The Greatest Night in Pop’.

For én generation er støttesangen og den tilhørende video et popkulturelt kerneminde, mens en yngre del af befolkningen muligvis kan genkende Michael Jackson, men have sværere ved at sætte navn på nogle af de mange mænd med puddelhår (se selv hvor galt det gik, da en amerikansk skolelærer testede sin klasse i kendisparaden).

Lige meget hvilke øjne der ser, er der i hvert fald dømt stjernespækket 80’er-nostalgi, som alle kan opleve eller genopleve. Ikke mindst vil man gerne høre anekdoten om, Lionel Ritchie efter sigende fortæller om, hvor svært det var at skrive sangen hjemme hos Michael Jackson, fordi alle hans eksotiske kæledyr var vildt distraherende.

’The Greatest Night in Pop’ kan ses på Netflix.

Set det hele? Tjek sidste uges weekend-anbefalinger.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af