Tre weekend-anbefalinger: Spielberg-krig, prisvindende druktur og ugens bedste serieoverraskelse

Vi guider dig gennem det uoverskuelige streaming- og biograffarvand ved at pege på tre film/serier af høj kvalitet, der dominerer samtalen lige nu og her – eller burde dominere den.
Tre weekend-anbefalinger: Spielberg-krig, prisvindende druktur og ugens bedste serieoverraskelse
'How to Have Sex'. (Foto: Angel Films)

1. Biograf: Cannes-vindende druktur

I min gymnasietid var det så oplagt som at trække vejret at mødes flere timer før en fest for at gøre sig klar, vælge tøj, lægge makeup på hinanden og pre-drikke. Hver fest var en potentiel livsændrende oplevelse, som man glædede sig til bladrende gennem Asos-kataloget med et energi-niveau, der kan gøre mig helt nostalgisk.

Den mindebank med stålsat festbegejstring tager Molly Manning Walkers ’How To Have Sex’, der vandt Un Certain Regard-prisen i Cannes, fat i med ømhed og grum alvor. Det er en film for alle, der har kastet op på toilettet for at gå ud og knappe en ny øl op bagefter.

Vi tager med tre 16-årige veninder på druktur til et resort i den græske festby Malia, hvor britiske turister udgør én stor vodkadrikkende klump i poolen om dagen og på dansegulvet om natten med shots og selvlysende drinksspande. Pigerne i deres stiveste puds og drengene i bar overkrop og klipklappere. En petriskål for overskredne grænser. Især for den ene pige Tara, der for alt i verden bare gerne vil miste sin mødom.

’How To Have Sex’ kan ses i biografen.

Austin Butler i ‘Masters of the Air’. (Foto: Apple TV+)

2. Streaming: Stjernespækket Spielberg-krig

Efter mange års ventetid er den Steven Spielberg-producerede ’Masters of the Air’ endelig klar til at gå i krig.

Det tredje kapitel af serietrilogien om Anden Verdenskrig følger en række unge piloter, der var en del af en bombegruppe, som fik tilnavnet det morbide tilnavn »bloody hundreth«.

Hvorvidt tiden lige nu er til en storladen krigsfortælling, kan man diskutere, men det bliver næppe en poleret affære, hvis man skal tro forgængerne ’Band of Brothers’ og ’The Pacific’.

Med en pris anslået til omkring 1,7 milliarder danske kroner er der heller ikke sparet på hverken star power eller den slags teknisk grandiositet, der skal til for at stille fly- og krigsinteresserede seeres enorme tørst.

Ifølge Soundvenues anmelder Mikkel Meedom lyder åbningssekvensen, som »hvis Amerikas forenede stater fik en kollektiv orgasme«, men han kalder også serien »et brølende crescendo på en trilogi, der har brændt for det store epos i krigen over alle krige« i sin femstjernede helhed. 

’Masters of the Air’ kan ses på Apple TV+.

‘Dreng sluger universet’. (Foto: Netflix)

3. Streaming: Ugens bedste serieoverraskelse

Med underkendte hits som highschool-serien ’Heartbreak High’, komedieserien ‘Please Like Me’ og moderskabskomedien ‘The Let Down’, gemmer Netflix-kataloget på flere down under-perler.

Her er familiekrimien ’Dreng sluger universet’ det seneste herlige skud på stammen, som man snildt kan tilbringe timevis i selskab med i sit koncentrationsbesværede januarmørke.

Der er Taika Waititi-vibes over blandingen af hyggelig komedie, tåreperser og alvorsplot. Fortælleren er den 13-årige Eli, der bor med sin stumme storebror, der kommunikerer via luftskrift, sin eksmisbruger-mor med et hjerte af guld, en kriminel stedfar og en anden ekskriminel som babysitter.

Er det ikke lidt tykt, tænker du måske? Ikke hvis man giver sig hen til universet, der dog kun kan beskrives med fy-ordet finurlig.

»En lille perle af en serie om håb, kærlighed og evnen til at få det bedste ud af livets mange lortesituationer i samfundets laveste rækker«, skriver Soundvenues Lars R. Knudsen i sin femstjernede anmeldelse.

’Boy Swallows Universe’ kan ses på Netflix.

Set det hele? Tjek sidste uges weekend-anbefalinger.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af