‘Breaking Bad’-stjerne var på selvmordets rand – hitserien »var lyset for enden af tunnelen«

‘Breaking Bad’-stjerne var på selvmordets rand – hitserien »var lyset for enden af tunnelen«
'Better Call Saul'. (Foto: Netflix)

Det kan godt være, at ’The Gentlemen’-aktuelle Giancarlo Esposito de seneste år har etableret sig som et solidt Hollywood-navn, men for bare 16 år siden var den amerikanske skuespiller så økonomisk desperat, at han overvejede at tage ubehageligt drastiske midler i brug.

Som gæst i radioprogrammet ’Jim & Sam’ (via Deadline) forklarer Esposito, at han var i så stor økonomisk krise, at han i 2008 overvejede at begå selvmord så forsikringspengene kunne støtte hans kone og fire børn. På det tidspunkt havde han arbejdet som skuespiller siden starten af 1980’erne og blandt andet medvirket i adskillige Spike Lee-film.

»Jeg gik og tænkte: ’Får ens familie udbetalt ens livsforsikring, hvis man begår selvmord’? Jeg begyndte at udtænke, at hvis jeg nu fik nogle til at skaffe mig af vejen, en ’uheldig død’, så ville min familie få forsikringen«, fortæller Esposito.

»Det var en hård tid. Jeg tænkte virkelig på selvudslettelse, så de kunne overleve. Så langt nede var jeg. Så begyndte jeg at tænke på, at det ikke var en særlig bæredygtig plan, fordi den smerte det ville forårsage hos dem ville forlænge det generationelle traume, som var netop det, jeg forsøgte at bevæge mig væk fra«, fortsætter skuespilleren.

Samtidig forklarer Esposito, at en vis hitserie, der fik premiere i 2008, hvor han spillede den skurkagtige kyllingerestaurantchef Gus Fring, blev et vigtigt vendepunkt for ham.

»’Breaking Bad’ var lyset for enden af tunnelen«, siger Esposito.

Esposito modtog tre Emmy-nomineringer for sin rolle som Gus Fring i ’Breaking Bad’ og ’Better Call Saul’. Efterfølgende har han også medvirket i en lang række kritikerroste projekter, herunder ’The Mandalorian’, der også skaffede ham to Emmy-nomineringer.

I øjeblikket kan Giancarlo Esposito ses i Guy Ritchies serie ’The Gentlemen’ på Netflix.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af