Hunter Schafer vil ikke sættes i bås som skuespiller – siger nej til bestemte roller

Hunter Schafer vil ikke sættes i bås som skuespiller – siger nej til bestemte roller
Hunter Schafer (Foto: Sebastian Reuter/Getty Images)

Hunter Schafer blev et kendt navn, da hun slog igennem med sin debutrolle i HBO-serien ’Euphoria’. I serien spiller hun den transkønnede teenager Jules, der har et stormfuldt forhold til Zendayas Rue.

Schafers portrættering af den komplekse karakter Jules er blevet rost til skyerne og hyldet som en vigtig repræsentation af transpersoner i mainstream-serier, men i et nyt interview med GQ, fortæller Schafer, at hun ikke ønsker at blive identificeret udelukkende ud fra sin transkønnethed.

Derfor har hun også valgt at takke nej til »tonsvis af transroller«, hun er blevet tilbudt at spille. »Jeg har bare ikke lyst til det. Jeg vil ikke tale om det. Det er et privilegie, men det er meget bevidst«, lyder det.

»Hvis jeg lod det ske, ville der stadig stå ’transkønnet skuespiller’ før hver artikel«, forklarer Schafer og understreger, at hun typisk lader helt være med at sige ordet »trans« i sine interviews.

»Lige så snart jeg siger det, så går det amok. Det tog et stykke tid at lære det, og det tog også et stykke tid at lære, at jeg ikke ønsker at blive (reduceret til red.) det, og jeg finder det nedværdigende for mig, og dét jeg gerne vil opnå«, siger Schafer.

»Jeg er en af de mest berømte transpersoner i medierne lige nu, og jeg føler et ansvar, og måske en lille smule skyld, over ikke at være mere af en talsperson. Men i sidste ende tror jeg på, at ved ikke at gøre det til midtpunktet for, hvad jeg gør, giver det mig en mulighed for at komme længere«, understreger Schafer.

25-årige Schafer er snart aktuel i Yorgos Lanthimos’ ’Kinds of Kindness’ og gyseren ’Cuckoo’, der begge får premiere senere i år.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af