Det skal du streame i april – fra koreansk mesters HBO-serie til ventet spilmatisering

Vi giver dig overblikket over de mest fristende nye film og serier, som du skal streame den kommende måned.
Det skal du streame i april – fra koreansk mesters HBO-serie til ventet spilmatisering
'The Sympathizer'. (Foto: HBO Max)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’The Sympathizer’

Der er flere gode grunde til at glæde sig til den imødesete HBO-serie ’The Sympathizer’. A24 producerer, Robert Downey Jr. spiller en af hovedrollerne, og som serieskaber står den koreanske mesterinstruktør Park Chan-Wook.

’The Sympathizer’ handler om den nordvietnamesiske spion, der kun går med navnet The Captain (Hoa Xuande), og som er udstationeret i det sydlige Vietnam mod slutningen af krigen. The Captain udspionerer fjenden og rapporterer tilbage til sin overkommanderende, men en række antagonister (alle spillet af Downey Jr.) truer med at forpurre hans planer.

Chan-wook skal selv instruere de første tre afsnit, mens han også får kompetent hjælp af ’City of God’-instruktøren Fernando Meirelles.

’The Sympathizer’ får premiere på HBO Max 15. april.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Ripley’

De fleste kender formentlig fortællingen om ’The Talented Mr. Ripley’ om den småkriminelle Tom Ripley, der smigrer sig ind på rigmandssønnen Dickie Greenleaf og hans kæreste Marge og opsluges af deres liv med fatale følger.

Selvom de fleste måske forbinder den fortælling på film med Matt Damons Tom Ripley og Jude Laws Dickie Greenleaf i filmen fra 1999, kommer der nu en overhaling i serieformat. Denne gang er det Andrew Scott, der skal spille den luskede svindler, med Johnny Flynn som rigmandssønnen og Dakota Fanning som Marge.

Steve Zaillian er serieskaber, og det bliver spændende at se ’Schindlers liste’- og ’Gangs of New York’-forfatterens take på Patricia Highsmiths klassiske novellesamling.

’Ripley’ får premiere på Netflix 4. april.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Fallout’

Spilmatiseringer er in i Hollywood for tiden, og snart får vi endnu et skud på stammen i form af ’Fallout’

Ligesom spilforlægget udspiller handlingen sig 200 år ude fremtiden i en fiktiv verden, hvor en atomkrig har efterladt samfundet i en gold og radioaktiv tilstand. Jungleloven hersker, og mens de fleste mennesker lever i bunkere rundt omkring, bevæger en ung kvinde sig ud i den fjendtlige og voldelige ødemark.

I hovedrollen ses ’Yellowjackets’-skuespiller Ella Purnell, mens ’Westworld’-parret Lisa Joy og Jonathan Nolan sidder i producerrollen.

‘Fallout’ får premiere på Prime Video 12. april .

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Sugar

Mens vi glæder os til, at Colin Farrell skal tørne ud som uigenkendelig pingvinskurk i sin ’The Batman’-spinoff, kan vi varme os ved, at den irske skuespiller snart er at finde i hovedrollen i ’I am Legend’-forfatter Mark Protosevichs detektivdrama ’Sugar’.

Farrells privatefterforsker John Sugar får til opgave at opspore en Hollywood-producers barnebarn, men jo længere han kommer i efterforskningen, jo flere hemmeligheder optrevler han i englenes by.

Serien skulle angiveligt være et »genrebrydende samtidigt take på detektivgenren« og blandt andet indeholde sci-fi-elementer.

’Sugar’ får premiere på Apple TV+ 5. april.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Sometimes I Think About Dying’

Trods sin temmelig deprimerende titel er ‘Sometimes I Think About Dying’ efter sigende ikke blottet for deadpan og underspillet humor.

I Rachel Lamberts Sundance-hit følger vi den socialt akavede Fran (Daisy Ridley), der primært holder sig for sig selv, mens hun af og til funderer over sin egen bortgang. Da hendes insisterende kollega Robert (Dave Merheje) bliver ved med at presse på, tvinges Fran til at åbne sig for sin omverden.

Ved Sundance-premieren skrev Collider i rosende vendinger om filmen og fremhævede hovedrolleindehaver Daisy Ridleys skuespil, som de kaldte »dybt morsomt og ligefrem i sine observationer på en måde, der ofte er ekstremt sjov«.

‘Sometimes I Think About Dying’ kan ses på Blockbuster 1. april.

‘Adnan og de smukke løgne’ (Foto: Janus Bjaaland Dahl / DR)

’Adnan og de smukke løgne

Adnan Al-Adhami har de seneste år markeret sig som en markant satirisk stemme, når han for DR spidder tidsånden i programmerne ’Adnan på tværs’ eller udstiller virksomheders hykleri i ’Adnan og de grønne løgne’.

Snart er han aktuel igen med ’Adnan og de smukke løgne’, denne gang med kameraet og den satiriske dirigentstok rettet mod skønhedsindustrien. I tråd med hans tidligere program om de store virksomheders greenwashing, vil ’Adnan og de smukke løgne’ sætte skarpt på skønhedsindustrien, der lover guld og grønne skove, uden du behøver løfte en finger.

’Adnan og de smukke løgne’ får premiere på DRTV 5. april.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Rebel Moon – Part Two: The Scargiver’

Zack Snyders stort anlagte sci-fi-værk ’Rebel Moon’ fik premiere i december sidste år, og afslutningen lagde øjeblikkeligt op til en toer.

Opfølgeren er snart klar og kommer til at starte op i direkte forlængelse af handlingen fra første film. På månen Veldt skal Kora (Sofia Boutella) og hendes hold af oprørske krigere hjælpe med at beskytte de indfødte bønders hjem mod den undertrykkende stormagt Moderverdenen.

Foruden Boutella bliver det også med folk som Djimon Hounsou, Ed Skrein, Michiel Huisman, Doona Bae, Ray Fisher og Anthony Hopkins, der fortsætter i deres roller fra den første, temmelig anmelderudskældte film.

‘Rebel Moon – Part Two: The Scargiver’ får premiere på Netflix 17. april.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Girls State’

Hvordan ville det amerikanske demokrati se ud i hænderne på en gruppe teenagepiger fra Missouri?

Det undersøger dokumentaren ’Girls State’, der efter en verdenspremiere på dette års Sundance-festival snart lander på Apple TV+.

Dokumentaren er et søsterværk til dokumentaren ’Boys State’ fra 2020 og tager udgangspunkt i et demokratisk eksperiment, hvor piger fra hele Missouri skal skabe et demokrati fra bunden. På tværs af sociale, økonomiske og racemæssige skel skal de 1000 piger forsøge at navigere og diskutere de presserende politiske emner, der altid dominerer samtalen i det amerikanske landskab.

The Guardian roser dokumentaren og kalder den en »dragende opfølger« til forlægget fra 2020.

’Girls State’ får premiere på Apple TV+ 5. april.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Scoop’

I 2019 udgav BBC et interview med den nu udstødte prins Andrew for at konfrontere ham med hans nære forhold til sexforbryderen Jeffrey Epstein. Prinsen så sandsynligvis interviewet som en mulighed for at smigre sig tilbage ind i varmen hos den britiske befolkning. Som bekendt gik det alt andet end godt for prinsen, der om noget fik gravet sig selv endnu dybere ned i et hul.

Nu tager Netflix os bag kulissen på tilblivelsen af det skandaleombruste interview i den nye film ’Scoop’. I filmen følger vi de BBC-ansatte, anført af interviewer Emily Maitlis, og deres kamp for at få det store interview stablet på benene.

På rollelisten har vi navne som Gillian Anderson i rollen som Emily Maitlis, og Rufus Sewell i rollen som Andrew. Instruktøren er Philip Martin, der tidligere har beskæftiget sig med det britiske kongehus som instruktør på syv episoder af ’The Crown’

’Scoop’ får premiere på Netflix 5. april.

Disse biograffilm kommer til leje på tjenester som Blockbuster og Viaplay i løbet af måneden:
‘May December’ (5. april)
‘Nattevagten: Dæmoner går i arv’ (8. april)
‘The Old Oak’ (8. april)
‘Fallen Leaves’ (15. april)
‘How to Have Sex’ (15. april)
‘The Holdovers’ (15. april)
Mr. Freeman (15. april)
‘Iron Claw’ (29. april)
‘Bob Marley: One Love’ (30. april)

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af