Nina Rask har sin første filmhovedrolle i queerromance over for nyt talent

Nina Rask har sin første filmhovedrolle i queerromance over for nyt talent
Nina Rask og Magnus Juhl Andersen har hovedrollerne i 'Sauna'. (Foto: Christian Geisnæs/ Nordisk Film)

Nina Rask har sin første spillefilmshovedrolle i den kommende danske film ‘Sauna’ over for det nye navn Magnus Juhl Andersen.

I ‘Sauna’ følger vi Johan og William, der møder hinanden i Adonis – »Københavns eneste bøssesauna« – hvor Johan både arbejder og udforsker sin seksualitet. Da de to mænd forelsker sig, bliver de dog også konfronteret med omverdenens forventninger og kasserne for køn og identitet, da William er transkønnet og del af et fællesskab, hvor Johan ikke nødvendigvis passer ind.

Magnus Juhl Andersen er lige nu er aktuel i ‘Bullshit’, mens han tidligere har spillet sammen med Nina Rask i anden sæson af ‘Carmen Curlers’.

Den debuterende Mathias Broe skal instruere, mens William Lippert har skrevet manuskriptet baseret på Mads Ananda Lodahls roman af samme navn.

»Med ‘Sauna’ inviterer vi publikum med ind i et miljø, der rykker til vores forestillinger omkring krop, køn og seksualitet i en verden hvor den enkeltes identitetsforståelse er flydende«, udtaler Broe i en pressemeddelelse.

Instruktøren er uddannet fra den alternative filmskole Super16, hvor hans afgangsfilm ‘Amfi’ vandt en Robert for bedste dokumentarkortfilm. Filmen kaldte Soundvenues anmelder for et »ofte dånende smukt hybridværk mellem inderlig dokumentar og (lidt for) iscenesat performance«.

‘Sauna’ forventes at få premiere i 2025.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af