Den anden krænker fra DR’s sexisme-dokumentar står frem

Den anden krænker fra DR’s sexisme-dokumentar står frem
'Sexisme i musikbranchen'. (Foto: Sean Westring/Impact TV/DR)

Vi vidste allerede på forhånd, at Martin Brygmann var en af de krænkere, der ville blive omtalt i DR’s dokumentarprogram i to afsnit, ‘Sexisme i musikbranchen’.

Andet afsnit er dedikeret til en trommeslager fra husbandet på TV 2’s ‘Toppen af poppen’, hvis sexistiske adfærd musikere som Mathilde Falch, Katinka Bjerregaard og Alex Vargas beretter om i detaljer.

I afsnittet sættes der ikke navn på, men nu har manden selv trådt frem. Der er tale om Claes Antonson, der står frem i et opslag på sociale medier.

»Jeg har alt for sent forstået, hvor ulykkelige kvinderne blev, og at mit sprog og min adfærd også har fået kvinderne til at føle, at de mistede deres kunstneriske faglighed og kun blev bedømt på deres udseende«, skriver han og fortsætter:

»Det vil jeg gerne undskylde for. Jeg er simpelthen så ked af, at jeg, igennem mange år, ikke har indset, at jeg, uden tanke for kvinderne, har brugt ord og vendinger om og til dem, som har været grænseoverskridende og sexistiske«.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Claes Antonsen sender altså en uforbeholden undskyldning, der står i kontrast til Martin Brygmanns mere mudrede forsvar.

At anklagerne var rettet mod Antonsen, har de seneste dage været en offentlig hemmelighed. Det har været nemt at finde ud af, at han har været kapelmester og trommeslager i The Antonelli Orchestra, som har været flittigt brugt i både ‘Toppen af poppen’ og ‘Vild med dans’. Han stoppede i ‘Toppen af poppen’ forud for sæson 13 i år, officielt fordi han skulle på turné med Thomas Helmig.

Antonsen er nemlig især også kendt som Thomas Helmigs faste trommeslager siden de helt unge dage.

Grebet strammedes om Antonson, da både Tessa og Malte Ebert tidligere i dag meldte ud, at de aflyste planlagte koncerter med The Antonelli Orchestra.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af