Martin Brygmanns advokat: »DR kommer med ærekrænkende påstande«

Martin Brygmanns advokat: »DR kommer med ærekrænkende påstande«
Martin Brygmann. (Foto: Franne Voigt/PR)

I går kom det frem, at Martin Brygmann prøver at stoppe en kommende DR-dokumentar i byretten.

Brygmann har lagt sag an mod DR, DR’s generalsekretær Marie Rørbye Rønn og produktionsselskabet Impact TV og forsøgt at nedlægge såkaldt fogedforbud mod dokumentaren, så den ikke kan vises.

Nu kommenterer Brygmanns side for første gang sagen.

»DR er over for min klient kommet med udokumenterede freds- og ærekrænkende påstande«, skriver hans advokat Heidi Højmark Helveg i en mail til Ritzau.

Advokaten fortæller, at Martin Brygmann ti gange over syv måneder har kontaktet DR for at få dokumentation for de påstande, der angiveligt skulle komme mod ham.

»I de tilfælde, hvor påstandene indeholdt tilstrækkelig konkrete oplysninger til, at de kunne efterprøves, har vi kunnet påvise alvorlige fejl, manipulation og direkte usandheder«, skriver Heidi Højmark Helveg og beretter, at man i sidste uge havde et møde med DR, »men igen afviste DR at fremvise nogen form for dokumentation eller svar, der kunne lede til opklaring«, lyder det.

Retten behandler lige nu sagen, og vi må kunne forvente en hurtig kendelse. Det er endnu ikke officielt, hvornår DR har tænkt sig at bringe dokumentaren, hvis de vinder i retten, men alt tyder på, at den er nært forestående.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af