Martin Brygmann prøver at stoppe kommende DR-dokumentar i retten

Martin Brygmann prøver at stoppe kommende DR-dokumentar i retten
Martin Brygmann. (Foto: Franne Voigt/PR)

Den danske skuespiller, musiker og underholdningsstjerne Martin Brygmann har sagsøgt DR i et forsøg på at stoppe en kommende dokumentar.

Det skriver Ekstra Bladet.

Ifølge avisen viser retslister, at den 61-årige Brygmann forsøger at få nedlagt et såkaldt fogedforbud mod dokumentaren. Det betyder i praksis, at han forsøger at forhindre DR og produktionsselskabet Impact at vise den til offentligheden med et argument om, at den krænker hans rettigheder.

Sagen føres for lukkede døre, og det er derfor ikke officielt, hvad dokumentaren handler om, eller hvorfor Martin Brygmann forsøger at stoppe den.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Martin Brygmann, men endnu uden held.

Impact har tidligere lavet omdiskuterede dokumentarer som ‘Metoo: Sexisme på skærmen’ om krænkelsessager på TV 2 og ‘De misbrugte filmbørn’ om seksuelle overgreb på børneskuespillere i 70’ernes dansk film.

Martin Brygmann har siden 90’erne været en af de mest kendte og elskede figurer i dansk underholdning. Han slog igennem med satiregruppen ‘Lex & Klatten’ med Hella Joof, Peter Frödin og Paprika Steen og har skrevet og/eller sunget store danske hits som ‘Vent på mig’ til Hella Joofs film ‘En kort en lang’ og ‘Brug mit hjerte som telefon’ fra Wikke & Rasmussens ‘Hannibal og Jerry’. Han har spillet trommer for Love Shop og Lars H.U.G.

Som skuespiller så man ham første gang i Søren Faulis kultfilm ‘De skrigende halse’ fra 1992. Han er desuden kendt som skurk i ‘Jul i Valhal’ og for sine komiske biroller i alt fra ‘Blå mænd’ til ‘Far til fire’. Han har endvidere været vært for det danske Melodi Grand Prix i 2021 og 2022. De seneste par år har der dog været længere mellem hans output.

I 2011 lavede han oneman-showet ‘De fleste ulykker sker med lemmet’, der også blev til et album med sange som ‘Smid masken’, ‘Jeg er forelsket i mig selv’, ‘Sæt dig på mit ansigt’, ‘Min kinøjserpige’ og ‘Kom, vi krammer farvel’.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af