Eddie Murphy husker sit møde med Marlon Brando – trashtalkede anden filmlegende

Eddie Murphy husker sit møde med Marlon Brando – trashtalkede anden filmlegende
Eddie Murphy i 2023. (Foto: Matt Winkelmeyer/FilmMagic)

På torsdag vender Eddie Murphy tilbage i glansrollen som Axel Foley i ‘Beverly Hills Cop’, der vækker minder om, hvor stor den amerikanske komiker var i 80’erne og 90’erne.

I et nyt interview med New York Times husker han tilbage på tiden omkring sit gennembrud, og han fortæller blandt andet, at han var helt skråsikker omkring, at han ville blive berømt, allerede da han var 13-14 år.

Derfor tog han det også fuldstændigt for givet, da han rent faktisk blev kendt gennem ‘Saturday Night Live’ og film som ’48 timer’ i begyndelsen af 80’erne.

Efter sidstnævnte var der bud efter ham fra Hollywoods allerstørste stjerner, og selveste Marlon Brando – med titler som ‘The Godfather’, ‘Apocalypse Now’ og ‘On the Waterfront’ på kappen – var blandt dem, der gerne ville møde ham.

»I dag kigger jeg tilbage og er sådan: ‘wow, det er sindssygt. Den største skuespiller nogensinde vil have middag med dig’! Men dengang tænkte jeg bare, ‘well, det er sådan, det er: Du laver en film, og så ringer Marlon Brando’«.

Eddie Murphy fortæller videre, at han mødtes med skuespillerlegenden flere gange. Anden gang var han inviteret til Brandos hus i Hollywood, hvor Murphy bare talte og talte om ‘The Godfather’.

»Og han var sådan: »Eh, ‘The Godfather’«, griner Eddie Murphy.

Brando ville hellere tale om branchen og skuespilkunstens hulhed, og særligt havde han et horn i siden på en anden stjerne, der dengang åbenbart var ny nok til at blive kaldt »knægt«.

»Han var sådan, ‘skuespil er bullshit, og alle kan spille skuespil«, fortæller Murphy i New York Times-interviewet.

»Det her viser, hvor lang tid siden det var: Han var sådan, ‘jeg kan ikke udstå ham knægten med pistolen’. Jeg var sådan, ‘hvilken knægt med pistolen?’ Han sagde: ‘Han er på plakaten!’. Jeg var sådan, ‘Clint Eastwood?’ ‘Ja, den fyr’. Han kaldte Clint Eastwood ‘den knægt’«.

Marlon Brando døde i 2004. I dag er der næppe nogen, der vil kalde Clinten en knægt med hans 94 somre bag sig.

Eddie Murphy har rundet 63 år og har – modsat Eastwood – skruet gevaldigt ned for karrieren de seneste år, men nu er han altså tilbage med endnu en omgang ‘Beverly Hills Cop’, denne gang for Netflix.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af