‘Titanic’- og ‘Avatar’-producer Jon Landau er død – James Cameron og Kate Winslet reagerer

‘Titanic’- og ‘Avatar’-producer Jon Landau er død – James Cameron og Kate Winslet reagerer
Jon Landau og James Cameron i 2023. (Foto: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

Jon Landau, én af Hollywoods mest succesfulde producere, er død, 63 år gammel.

Han gik bort i fredags efter 16 måneders kamp mod kræft, bekræfter sønnen Jamie Landau til The Hollywood Reporter.

Landau er særligt kendt som fast producer på James Camerons film, herunder de toneangivende og logistisk krævende storsællerter ‘Avatar’ og ‘Titanic’. Han modtog en Oscar-statuette for sidstnævnte, da den blev kåret til Bedste film i 1998.

»’Avatar’-familien sørger over tabet af vores ven og leder, Jon Landau«, indleder James Cameron om sin faste samarbejdspartner i en udtalelse til Deadline. »Hans tossede humor, personlige magnetisme, store generøsitet af ånd og hårdhed vil have holdt sammen på vores Avatar-univers i næsten to årtier«

»Hans arv er ikke kun de film, han producerede, men det personlige eksempel, han satte – ukuelig, omsorgsfuld, inkluderende, utrættelig, indsigtsfuld og helt unik«, fortsætter Cameron om Landau, der også står krediteret som producer på ‘Avatar: The Way of Water’ og de tre kommende efterfølgere.

»Han producerede store film, ikke ved at udøve magt, men ved at sprede varme og glæden ved at lave filmkunst. Han inspirerede os alle til at være og bringe vores bedste hver dag. Jeg har mistet en kær ven, og min nærmeste samarbejdspartner gennem 31 år. En del af mig selv er blevet revet væk«.

Kate Winslet, der som bekendt slog igennem med sin hovedrolle i ‘Titanic’, mindes også Landau.

»Jon Landau var den venligste og bedste mand. Han var en mand, som var rig på medfølelse og enestående til at støtte og pleje hold af fænomenale kreative mennesker«, skriver Winslet i en udtalelse til Deadline.

»Hans styrke i livet var at kende vigtigheden af ​​familie, derhjemme og på arbejde. Han var altid fuld af smil og taknemmelighed. Jeg kan ikke tro, jeg skriver dette, kan ikke tro, at han er væk«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af