Tre weekend-anbefalinger: Sommerens mest hypede film og mest bingeværdige serie

Tre weekend-anbefalinger: Sommerens mest hypede film og mest bingeværdige serie
'Longlegs'. (Foto: Neon)

Biograf: Årets gyserfænomen

‘Deadpool & Wolwerine’ er måske nok sommerens helt store box office-triumfator, men man kan sagtens argumentere for, at ‘Longlegs’ alligevel tager prisen som sommerens største filmsucces.

Takket være en vellykket marketingkampagne har buzzen om Osgood Perkins’ gyser været glødende på nettet. Det omsatte sig i en forrygende åbning i USA, hvorefter filmen med lyn og torden blev kørt i stilling til dansk biografpremiere.

Og ifølge Soundvenues anmelder skuffer ‘Longlegs’ ikke. David Madsen giver topkarakter seks stjerner og slår fast, at det er filmen, han »vil huske 2024 for«.

Maika Monroe spiller en FBI-agent, der efterforsker en række mystiske dødsfald, mens Nicolas Cage er titlens seriemorderfigur. Mere behøver man ikke vide på forhånd.

‘Longlegs’ kan ses i biografen.

‘Presumed Innocent’. (Foto: Apple TV+)

Streaming: Var det [XX], der gjorde det – seriøst?

Ja, vi har tidligere haft whodunnit-serien ‘Presumed Innocent’ med i vores weekend-anbefalinger, men det var før, vi eller nogen andre havde set finalen og derved havde fået svaret på det helt store spørgsmål: Hvem slog Carolyn Polhemus ihjel?

Nu ved vi det. Ligesom alle andre, der har fulgt med i sommerens mest slibrigt bingeværdige krimi, hvor Jake Gyllenhaals statsanklager og familiefar selv kom på anklagebænken for mordet på sin kollega og elsker.

Herhjemme er der dog måske ikke så mange, der nu kender svaret, da Apple TV+ nok stadig er for en lille skare. Men vi har brug for nogen til at snakke om finaletwistet med, på godt og ondt, så hermed endnu et spark i røven til at komme i gang, inden sommeren går på hæld.

‘Presumed Innocent’ – baseret på 80’er-filmen med Harrison Ford og skabt af ‘Big Little Lies’-skaber David E. Kelley – er en af de serier, der havde været på alles læber, hvis den var udkommet på Netflix: Enormt velspillet og syndig trash-underholdning.

‘Presumed Innocent’ kan ses på Apple TV+

‘The Instigators’. (Foto: Apple TV+)

Streaming: Casey Affleck og Matt Damons fiaskokup

»Doug Limans underholdende og bandeordsspækkede actionkomedie med Matt Damon og Casey Affleck modbeviser tesen om, at Hollywood-baskere, der går uden om biograferne, altid rammer ved siden af«.

Sådan skriver Soundvenues Morten Kildebæk i sin anmeldelse af ‘The Instigators’, der såmænd også er udkommet på … Apple TV+.

I heist-actionkomedien spiller Damon en relativt almindelig midaldrende mand, Rory, der i pengedesperation har kastet sig ud i et kup, som går grueligt galt og sender ham på flugt med fuck-uppen Cobby, spillet af Affleck. De får selskab af Rorys psykolog (!), spillet af Hong Chau.

Lillebror Affleck har også skrevet manuskriptet, som altså er blevet forløst af Liman, der har film som ‘Edge of Tomorrow’, ‘The Bourne Identity’ og senest ‘Road House’ på cv’et.

‘The Instigators’ kan ses på Apple TV+.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af