Emmy-nomineret skuespiller mødte op på den røde løber med blodrød hånd i ansigtet

Emmy-nomineret skuespiller mødte op på den røde løber med blodrød hånd i ansigtet
D'Pharaoh Woon-A-Tai ved nattens Emmy-uddeling i Los Angeles. (Foto: Amy Sussman/Getty Images)

Den 22-årige skuespiller D’Pharaoh Woon-A-Tai var i nat nomineret til en Emmy for sin rolle i den banebrydende komedieserie ‘Reservation Dogs’, som handler om en gruppe unge indfødte amerikanere i Oklahoma.

Og han havde ikke tænkt sig at forpasse chancen for at sende et stærkt politisk budskab.

Da han mødte op på den røde løber, havde han således fået malet en blodrød hånd hen over ansigtet.

Hånden er et symbol i solidaritet med savnede og myrdede indfødte amerikanske kvinder.

Ifølge organisationen Native Hope er der uforholdsmæssigt mange savnede og dræbte kvinder blandt den indfødte befolkningsgruppe. Hånden står ifølge organisationen for »alle de forsvundne søstre, hvis stemmer ikke høres. Det står for mediernes og ordensmagtens tavshed midt i denne krise. Det står for undertrykkelsen og undertvingelsen af indfødte kvinder, der nu rejser sig for at sige #NoMoreStolenSisters«.

De seneste år er der kommet en smule mere fokus på indfødte amerikanere i den amerikanske populærkultur med særligt Martin Scorsese-filmen ‘The Killers of the Flower Moon’ og altså ‘Reservation Dogs’, der skildrer unge indfødte amerikaneres splittelse og udfordringer med stor energi og humor.

D’Pharaoh Woon-A-Tai måtte nøjes med en nominering, da Jeremy Allen White fra ‘The Bear’ vandt Emmy-prisen i kategorien for bedste mandlige hovedrolle i en komedieserie.

‘Reservation Dogs’ kan ses på Disney+.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af