Hugh Grant peger på filmen, der reddede hans karriere

Hugh Grant peger på filmen, der reddede hans karriere
Hugh Grant. (Foto: Frederick M. Brown/Getty Images)

I starten af 00’erne var Hugh Grant på toppen med film som ‘Notting Hill’ og ‘Love Actually’. I slutningen af årtiet begyndte det dog at gå ned ad bakke for den britiske skuespiller, og her blev især én film et personligt lavpunkt.

Da den romantiske komedie ’Did You Hear About the Morgans?’ floppede i biograferne tilbage i 2009, var Hugh Grants karriere kørt fast, men efterfølgende hjalp en specifik film ham med at komme tilbage på sporet.

I et interview med Vanity Fair fortæller skuespilleren, at han professionelt var »fuldstændig strandet« efter romcom-fiaskoen, men at det lysnede, da han blev tilbudt at være med i sci-fi-filmen ’Cloud Atlas’ fra 2012, som blev instrueret af Tom Tykwer samt Lana og Lilly Wachowski.

»Wachowski’erne tilbød mig bare et par små roller i ’Cloud Atlas’, og ærligt talt, så blev jeg nok kun tilbudt det, fordi nogle af deres internationale distributører havde sagt: ’Vi skal bruge nogle mere genkendelige navne. Put nogle genkendelige ansigter derind’«.

Den 64-årige brite fortæller, at hans skuespiltilbud »ændrede sig fuldstændig« efter ’Cloud Atlas’. Desuden var det den film, som gav Scott Beck og Bryan Woods idéen til at caste Grant i deres nye A24-horror ’Heretic’, som udkommer senere i år.

Grant skulle portrættere seks mindre roller i ’Cloud Atlas’, og opgaven mindede ham om, hvor meget han elsker karakterskuespil. »Jeg tænkte, åh ja, jeg plejede virkelig at elske at spille karakterer – faktisk plejede jeg nærmest at elske skuespil«.

’Heretic’ har dansk premiere 21. november.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af