36 millioner kroner på 20 minutter: Grimes tjener kassen på krypto-kunst

36 millioner kroner på 20 minutter: Grimes tjener kassen på krypto-kunst
Grimes. (Foto: Phillip Chin/Getty Images)

De fleste kender nok Grimes som musiker, men hun gør sig også som kreativ kunstner og har netop solgt en række værker på auktion med stor succes:

På 20 minutter var alle kunstværkerne solgt til en samlet pris på knap 36 millioner kroner.

Grimes annoncerede auktionen i weekenden, men der er ikke tale om en auktion med kunstværker, som vi kender dem.

Der er derimod tale om såkaldte non-fungible tokens, også kaldt NFT’s. Disse er digitale aktiver, der handles i kryptovaluta.

De digitale aktiver, der verificeres via blockchain, er unikke og kan derfor ikke forfalskes eller kopieres. Af samme årsag anses de ofte som samleobjekter – tænk på det som klassisk kunstsamling, bare digitalt.

Grimes’ kollektion, der går under titlen ‘WarNymph’, består af ti kunstværker, som blev solgt på NFT-portalen Nifty Gateway.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Flere af kunstværkerne består ud over selve det visuelle aspekt også af ny musik fra Grimes.

Kollektionen beskrives som en større del af et Grimes-skabt univers kaldet ‘Oth3rkin’, der vil »fortsætte med at udvikle sig«, hvilket altså kunne tyde på flere kunstværker og musikalske indspark.

En del af overskuddet fra auktionen går til nonprofitorganisation Carbon 180, der arbejder på at reducere CO2-udledning.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af