Folk taper deres læber til på TikTok, men eksperter advarer mod populært søvntrick

Folk taper deres læber til på TikTok, men eksperter advarer mod populært søvntrick
TikTok. (Foto: Solen Feyissa)

TikTok er hjem for et hav af trends – nogle af dem brugbare, imens andre er direkte livsfarlige.

En af de mere virale tendenser i øjeblikket, som tilsyneladende ligger lige midt i det felt, er et trick med tape ens læber sammen, imens man sover, for at få en bedre nattesøvn.

Fænomenet har allerede levet længe på platformen, hvor folk har forsøgt sig med ændringen i søvnrutinen, men det gik for alvor viralt i foråret.

Den seneste tid er der dog skabt fornyet opmærksomhed omkring tricket under det populære hashtag #mouthbreathing, fordi eksperter nu er begyndt at advare mod det, skriver Newsweek.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Der skulle efter sigende være en del fordele ved at tape sine læber sammen, når man sover, heriblandt bedre mundhygiejne, mindre snorken og et bedre immunforsvar.

Tricket blev især populært, da forfatteren James Nestor udgav bogen ‘Breath: The New Science of a Lost Art’ i 2020, som dykker ned i, hvordan man trækker vejret bedst – og her er en af løsningerne altså at tape sine læber sammen.

Her skal vi lige understrege, at der ikke er tale om at tape sine læber komplet sammen med gaffertape, men derimod med et lille stykke tape, så læberne kan adskilles nemt.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Men netop forvirringen om, hvordan man faktisk skal tape sine læber, er altså stor nok til, at eksperter nu advarer TikTok-brugere mod at kaste sig ud i eksperimentet:

»At trække vejret igennem næsen er sundere end igennem munden, fordi næsen filtrerer partikler, fugter luften, du trækker ind, og hjælper med at udvide dine blodkar, så blodet kan cirkulere bedre i kroppen«, siger søvnekspert James Wilson til Newsweek.

»Desværre er det ekstremt at at opfordre til at tape sin mund sammen, for det kan have alvorlige konsekvenser for ens helbred«, tilføjer han.

Man er især udsat, hvis man lider af søvnapnø, astma, allergi eller har forsnævrede næsebor, som ikke kan hive nok luft ind, hvis munden tapes til.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af