Erykah Badu samarbejder med politiskbevidst designer – »Vi er et perfekt match«

Erykah Badu samarbejder med politiskbevidst designer – »Vi er et perfekt match«

Når New York Fashion Week starter i næste uge, er Erykah Badu igen på pletten. Musikeren, der åbnede modeugen i efteråret med en optræden, hjælper denne gang designeren Kerby Jean-Raymond med at style showet for hans mærke Pyer Moss, skriver Dazed.

Jean-Raymond laver streetwear med et stramt snit til herre og damer og er kendt for sit politiske engagement. Ved den seneste New York Fashion Week i september åbnede designeren sit show med en kort film om politibrutalitet, hvor datteren af Eric Garner, der i 2014 blev kvalt under en politianholdelse, var blandt de medvirkende. Garners sidste ord, »I can’t breathe«, indgik i kollektionen, ligesom der var blod på modellernes sko til showet.

Badu har tidligere vist sin støtte til Black Lives Matter-bevægelsen, som er opstået efter blandt andre Garners død, så for hende er samarbejdet med Jean-Raymond oplagt.

»Vi er et perfekt match. Vi har begge et øje for sandhed igennem kunst. Selv om det nogle gange er risikabelt, så står han ved sin sandhed. Og styrken ved den sandhed ligger i hans tro på sin vision. Jeg er inspireret af de frygtløse budskaber, han har i denne, nogle gange, uberegnelige branche«, siger Badu ifølge Dazed.

AW16-kollektion, som Badu skal hjælpe Jean-Raymond med at style, fokuserer igen på livet som sort i USA.

»USA er et sted hvor almindelige borgere lever som immigranter i det eneste land, de har kaldt hjem. Et sted hvor sort kultur er hyldet, kommercialiseret og efterlignet, mens sorte mennesker bliver kritiseret, svinet til og jagtet for sjov. En vis grad af funktionel skizofreni er nødvendig for at kunne håndtere mislyden i at have en sort mand i Det Hvide Hus, mens et sort lig ligger i fire timer i Fergusons gader (hvor Michael Brown blev skudt af politiet i 2014, red.)«, forklarer en udtalelse fra Pyer Moss ifølge Dazed.

Pyer Moss viser show den 13. februar i New York.

Læs også: Erykah Badu remixer Kanye Wests ‘Real Friends’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af