Facebook lufter et farvel til Europa

Facebook lufter et farvel til Europa

Om det er en positiv eller negativ nyhed, kan vi ikke sige, men Facebook truer lige nu med at lukke og slukke for både Facebook og Instagram i Europa, skriver Vice.

Truslen bunder i en afgørelse fra Irlands tilsynsmyndighed Data Protection Commission (DPC), som i sidste måned beordrede Facebook til at stoppe med at sende brugerdata fra Europa til servere i USA.

DPC mener nemlig ikke, at Facebooks håndtering af brugerdata lever op til de strenge krav, som EU har indført med GDPR – også kendt som databeskyttelsesforordningen – for at sikre brugernes personoplysninger.

Det er Facebook ikke enig i. Derfor har de indgivet et søgsmål, hvor de argumenterer for, at der er tale om urimelige krav, og at de i værste fald vil være nødsaget til at lukke for deres to platforme i Europa:

»Skulle [Facebook] være mål for suspendering af brugerdataoverførsel til USA, som DPC forslår, kan [Facebook] ikke se, hvordan firmaet fortsat kan levere Facebook- og Instagram-tjenester i Europa«, skriver Yvonne Cunnane, Facebooks chef for databeskyttelse i Irland, i en erklæring.

I erklæringen skyder Facebook med skarpt mod den irske tilsynsmyndighed og tilføjer, at Facebook udsættes for ufordelagtigt bias. De argumenterer desuden for, at Facebook diskrimineres som eneste techgigant, imens konkurrenter som Google går fri.

Facebook har ifølge deres egne tal mere end 410 millioner aktive brugere på tværs af deres platforme i Europa, imens 25 millioner europæiske firmaer bruger Facebook og Instagram.

Opdatering:
Efter artiklens publiceringstidspunkt har Facebooks kommunikationsbureau sendt følgende officielle udmelding til Soundvenue:

»Facebook truer ikke med at trække sig fra Europa. Juridiske dokumenter indgivet hos den irske højesteret viser den simple realitet, at Facebook, og mange andre firmaer, organisationer og tjenester, beror på dataoverførsler mellem Europa og USA for at kunne drive forretning. En mangel på trygge, sikre og lovlige internationale dataoverførsler ville skade økonomien og hæmme væksten for datadrevne virksomheder i Europa, imens vi forsøger at komme os oven på COVID-19«, udtaler en talsmand fra Facebook.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af