Glem alt om ’Skyrim’-efterfølger i 2021: Derfor udkommer ’The Elder Scrolls VI’ ikke i år

På trods af flere rygter tyder intet på en efterårsudgivelse i rollespilsgenrens største serie.
Glem alt om ’Skyrim’-efterfølger i 2021: Derfor udkommer ’The Elder Scrolls VI’ ikke i år
'Skyrim'.

KOMMENTAR. Det er godt og vel ti år siden, at vi første gang fik glæden af ’Skyrim, det femte hoved-udspil i den legendariske rollespilsserie ’The Elder Scrolls’.

Siden da er vi blevet spist af med onlinespillet ’The Elder Scrolls Online’, men altså helt ærligt, vi vil have en rigtig efterfølger.

Den gode nyhed er, at ’The Elder Scrolls VI’ faktisk allerede blev afsløret tilbage i 2018, men siden har der været stille – lige indtil rygter om en udgivelse i 2021 begyndte at forvilde sig ud på internettet.

Den dårlige nyhed er derimod, at det nok kun bliver ved rygterne. Her er tre grunde til, at ’Skyrim’-efterfølgeren formentlig ikke udkommer i år.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. ’Skyrim’ spøger stadig

Der er en løbende joke om, at ’The Elder Scrolls V: Skyrim’ skal udgives på samtlige platforme, det overhovedet kan komme i nærheden af.

Spillet startede sin karriere på PC, PlayStation 3 og Xbox 360 tilbage i 2011. Herefter udkom det i en opgraderet udgave til PlayStation 4 og Xbox One i 2016. Siden da er det også sendt på markedet til Nintendo Switch, og i 2018 udkom en virtual reality-udgave af spillet til PC.

Derfor er det nok kun et spørgsmål om tid, før ’Skyrim’ lander på PlayStation 5 og Xbox Series X/S. For selvom man kan spille de gamle udgaver på de nye konsoller, er der altså flere penge at hente i helt opdaterede udgaver.

Samtidig ville en relancering af ’Skyrim’ give udvikleren Bethesda lidt ekstra tid at løbe på til  færdiggørelsen af ’The Elder Scrolls VI’ i en periode, hvor corona sætter hele spilbranchen under pres.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Microsoft nedlægger veto

Skal vi kigge på et mere spekulativt argument, kan man frygte, at Microsoft simpelthen vælger at spænde ben for en ellers 2021-planlagt udgivelse, fordi de hellere vil have fokus på deres egen ikoniske actionserie ’Halo’.

’Halo’ skulle nemlig være udkommet sidste år ved lanceringen af Xbox Series X/S som Microsofts helt store trækplaster, indtil det hele glippede i sidste øjeblik. Nu står serien til at få comeback i efteråret, og det skal ingen komme i vejen for.

At Microsoft kan vælge at stoppe udgivelsen af ’Skyrim’-efterfølgeren skyldes, at de sidste år opkøbte moderselskabet bag Bethesda og derfor nu faktisk ejer spilserien.

Favoriserer Microsoft ’Halo’, vil det dog blive opfattet som et særdeles fanfjendtligt træk. Strategisk virker det heller ikke ligefrem optimalt, når man netop har opkøbt et af spilbranchens største og mest ikoniske spilfirmaer.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Fokus er på ’Starfield’

Bethesda Game Studios har altid haft fokus på to – og kun to – serier: ’The Elder Scrolls’ og ’Fallout’. Førstnævnte klarer ethvert fantasy-behov, imens sidstnævnte transporterer os ud i en postapokalyptisk ødemark.

Men for første gang i 25 (!) år har studiet nu kastet sig ud i et helt nyt projekt med sci-fi-eposset ’Starfield’. Spillet blev afsløret i 2018 med den kryptiske trailer, du kan se ovenfor, og siden da har vi ikke hørt meget om det, der bliver kaldt Bethesdas »mest ambitiøse projekt nogensinde«.

Der har dog været rygter om, at ’Starfield’ skal udkomme i 2021, selvom det virker usandsynligt. Men Todd Howard, Bethesdas direktør, har tidligere udtalt, at ’Starfield’ vil blive lanceret før ’The Elder Scrolls VI’, og hvis den plan holder, er der altså stadig lange udsigter til ’Skyrim’-efterfølgeren.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af