Fem ikoniske øjeblikke der gjorde ’Grand Theft Auto V’ til et uundgåeligt mesterværk

Spilseriens seneste udspil har rundet 140 millioner solgte eksemplarer og genudgives senere på året til nye konsoller. Vi kigger tilbage på nogle af spillets mest mindeværdige scener.
Fem ikoniske øjeblikke der gjorde ’Grand Theft Auto V’ til et uundgåeligt mesterværk
'Grand Theft Auto V'. (Foto: Rockstar)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Første møde med Trevor Philips

Trevor er det, man normalt vil kalde en god, gammeldags psykopat. Mandens humør blæser i øst og vest, imens han hærger sig igennem Los Santos (spillets fiktive pendant til Los Angeles), som han lyster.

Da man møder Trevor for første, er han i gang med en omgang uengageret doggystyle med et narkovrag, hvis ekskæreste (Johnny Klebitz fra ’Grand Theft Auto IV’-udvidelsen ’The Lost and Damned’) pludselig dukker op uden for Trevors whitetrash skurvogn.

Ekskæresten er sur, naturligvis, hvilket Trevor virker forstående overfor – lige indtil han viser sit sande ansigt og nærmest curbstomper Johnny til uigenkendelig. En mere ikonisk introduktion af en hovedperson skal man lede længe efter.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Lindsay Lohan-wannabe

Når man bevæger sig rundt i gaderne i Los Santos, kan man være så ’heldig’ at støde på Lacey Jonas, en kendis med storhedsvanvid.

Lacey Jonas har en mindre rolle i ’Grand Theft Auto V’, hvor man hjælper hende med at skjule sig for paparazzierne, og måske var det netop dette, der fik Lindsay Lohan til at sagsøge spillets udvikler Rockstar. Når man møder Lacey Jonas, forstår man da hvorfor.

De første ti minutter med hende indkapsler sidste årtis fascination med reality-kendisser, når hun krænger sin sjæl ud, som var hun en ung Lindsay Lohan på speed – og så understreger det, hvorfor ’Grand Theft Auto’ er så kendt for sylespidse, samfundskritiske metakommentarer.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Et absurd bankrøveri

Det starter som et ganske almindeligt bankrøveri af den lokale afdeling i en søvnig, lille flække, og det slutter med adrenalin, bulldozer og tanks.

En stor del af ’Grand Theft Auto V’ er røverier af den ene eller anden slags. Der er blandt andet et diamantkup, og så er der dette røveri, der burde have været forholdsvis nemt, hvis alt ellers var gået som planlagt, men som bare eskalerer minut for minut.

Til sidst sidder ens hjerte oppe i halsen, ens puls kommer aldrig under 200, og man laver slalom i et bæltekøretøj for at undgå missiler. Det er vildt, det er voldsomt, og det burde skrive sig ind i historien som et af popkulturens mest besungne heists.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Et opgør mellem gamle venner

Trevor Philips og Michael De Santa – to af spillets hovedpersoner – har en fælles fortid, hvor de røvede alt, hvad de kunne komme i nærheden af.

Deres forhold er mildt sagt kompliceret, og da Trevor et godt stykke inde i spillet begynder at tvivle på Michaels forklaring på et kup, der gik galt, bliver det starten på en gravalvorlig og ganske atypisk mission.

Væk er den solrige by Los Santos, og i stedet hives vi med ud i et øde, snebelagt landskab, der giver seriøse ’Fargo’-vibes, når Trevor og Michael på dramatisk vis vender deres pistoler mod hinanden.

Her er ingen ironi eller lumre undertoner, som ellers kendetegner ’Grand Theft Auto’. I stedet er det bare et direkte nedslag i bedrag og forræderi.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Cykeltur på Mount Chiliad

Det kan godt være, at listen er et overblik over øjeblikke, som alle kan være stensikre på at opleve, når de sætter sig ned med ’Grand Theft Auto V’ – sådan er det ofte med spil, for en stor del af deres højdepunkter er planlagt på forhånd.

Men magien ved ’Grand Theft Auto V’ er friheden til at udforske. Alt i Los Santos – og området omkring i San Andreas – bugner af liv. Du kan gå på opdagelse i alle afkroge af spillet og støde på finurligheder, som andre aldrig kommer til at opleve.

Tag bare Mount Chiliad, det højeste og særdeles sagnomspundne bjerg i ’Grand Theft Auto’-universet, der byder på oplevelser i overflod. Her kan du hoppe ud med faldskærm, vandre landskabet tyndt eller blot tage en aftentur ned ad bjerget i høj fart med den smukkeste solnedgang i horisonten og chill toner i ørerne.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af