Hackere har brugt Twitch til at hvidvaske millioner af kroner

Hackere har brugt Twitch til at hvidvaske millioner af kroner
Twitch. (Foto: Twitch.)

Tidligere på året blev Twitch – verdens største livestreaming-platform – hacket, hvorefter sidens kildekode og et hav af data blev lækket.

Nu rapporterer det mellemøstlige medie Middle East Eye, at den lækkede data gemte på besynderlige tal fra tyrkiske streamers, som dækker over hvidvaskning af et beløb på omkring 64 millioner kroner.

Opdagelsen stammer fra tyrkiske brugere af tjenesten, der bemærkede, hvordan små og ukendte streamers modtog donationer på op til 11.500 kroner på trods af, at deres videoer kun blev set 40-50 gange.

Donationerne sker via platformen Bit og er en ganske almindelig, men yderst populær funktion på Twitch, hvor fans kan give deres yndlings-streamers drikkepenge under udsendelser.

Den tyrkiske Twitch-streamer Grimnax har på Twitter vist et billede af en samtale fra beskedplatformen Discord, som efter sigende afslører, hvordan hackerne prøvede at overtale ham til at deltage i svindelnummeret.

For at kunne hvidvaske pengene, som hackerne havde anskaffet sig via stjålne kreditkort, lavede de aftaler med de enkelte streamers.

Her blev de enige om at overføre de store beløber via donationer, hvorefter streamerne tilbagebetalte 80 procent af det samlede beløb, imens de selv kunne beholde de resterende 20 procent.

Ifølge Kotaku er Twitch på sagen efter afsløringerne, som indtil videre har haft konsekvenser for 150 brugere i Tyrkiet efter deres misbrug af donationsfunktionen.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af