Kim Kardashian sagsøges for krypto-svindel

Kim Kardashian sagsøges for krypto-svindel
Kim Kardashian. (Foto: Roy Rochlin/Getty Images)

Vi ser oftere og oftere, hvordan influencers og andre kendisser promoverer suspekte kryptovalutaer online.

Sidste år var det især et hit med Ethereum Max (kendt som EMAX), som Kim Kardashian og tidligere bokselegende Floyd Mayweather havde travlt med at reklamere for. Det får nu nu konsekvenser i form af et søgsmål, skriver mediet Decrypt.

Ethereum Max viste sig nemlig at være lidt af et fupnummer, hvor prisen blev blæst kunstigt op, blandt andet ved hjælp af Instagram-annonceringer hos Kim Kardashian.

I efteråret fik hun heftig kritik for annoncerne af den britiske forbrugerombudsmand, og nu nævnes hun som en af de anklagede i søgsmålet, hvor tiltalen lyder på vildledelse af investorer:

»De tiltalte lovpriste firmaets fremtid og muligheden for, at investorer ville tjene betydeligt på EMAX Tokens«, står der i anklageskriftet. »Sandheden var dog, at de tiltalte i stedet markedsførte EMAX til investorer, så de kunne sælge deres egen del for profit«.

Prisen på Ethereum Max peakede i foråret, men faldt herefter med 80 procent på under to uger.

Da Kardashian postede om kryptovalutaen i løbet af sommeren, steg den kortvarigt igen, men siden da har den mistet mere end 97 procent af den samlede værdi.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af