11 perfekte festival-sneakers til herrerne

Kridhvide gummisko er ikke optimale til festivalsæsonen. Her er en stribe knivskarpe alternativer.

Puma Slam Jam States XXV BlackPuma Slam Jam States XXV Black
Den italienske herretøjbutik Slam Jam har givet Pumas ‘States’-silhuet en overhaling med overdel i sort læder og begge parters logoer præget ind i siden. Resultatet er en tidløs klassiker, der snildt kan klare en uge på festivalspladsens støvede plæner.
895 kr. hos Slam Jam
Tretorn Nylite Canvas Black Iris
Tretorn Nylite Canvas Black Iris
Mens svenske Tretorn i dag er bedst kendt for regntøj, var mærkets ‘Nylite’-sneaker engang Bjørn Borgs foretrukne tennissko og sad på hans fødder, da han vandt Wimbledon i 1976. Spoler man tiden 40 år frem til i dag, vil man opdage, at skoen stadig er omtrent lige så aktuel som i Borgs storhedstid. Det kan Tretorn takke en tidløs silhuet og et lavt prisleje for. Er man modig, og behøver man ikke have sine sko med hjem efter festivalen, findes sneakeren også i hvid.
522 kr. hos Tretorn

Adidas Stan Smith Vulc Navy

 

Adidas Stan Smith Vulc Navy
Tager du dine kridhvide Stan Smiths med på festival, har de utvivlsomt en helt anden farve, når du kommer hjem. Et alternativ kan være at gå efter den vulkaniserede udgave, her i mørkeblå ruskind med matchende snørebånd og hvid sål. Mere simpelt bliver det ikke, og chancen for at de kan bruges bagefter, er tilmed gode.
633 kr. hos Tres Bien

Nike Air SB Stefan Janoski SE Cool Grey

 

Nike Air SB Stefan Janoski SE Cool Grey
Om du er skater eller ej, så er ‘Stefan Janoski’-modellen fra Nikes skateboardline en klassiker, der sagtens kan anvendes som både festival- og hverdagssko. Prisen er rimelig, og denne version kommer i grå ruskind med matchende swoosh og snørebånd. Skulle man være skater, er der tilmed også mulighed for en tur i skateparken.
750 kr. hos Nike

Vans Vault OG Classic Slip On LX Ceylon Yellow

 

Vans Vault OG Classic Slip On LX Ceylon Yellow
Til denne sæson har Vans Vault genoplivet deres originale silhuet på ‘Slip On’-modellen og kombineret den med en kraftigere hvid sål. Modellen ses her i skarp gul med overdel i kanvas og indvendigt for i læder. Er gul for voldsomt, findes de også i sort, mørkeblå og grøn. Endda til en virkelig overkommelig pris.
522 kr. hos Firmament

Clarks Sportswear-Tawyer-Navy

 

Clarks Sportswear ‘Tawyer’ Navy
Clarks har kombineret det bedste fra deres udødelige Wallabee-silhuet med en komfortabel gummisål og skabt den prisvenlige ‘Tawyer’-model. Forrige sæson fik den en stribet overhaling af Wood Wood, mens Clarks til denne sæson har kørt den hjem med en kombination af nylon og perforeret ruskind.
800 kr. hos Le-Fix

New Balance CT300 “Made in England” Dark Grey

 

New Balance CT300 ‘Made in England’ Dark Grey
Ligesom mange andre sneakers har New Balances ‘CT300’-silhuet en fortid som tennissko, lanceret første gang i 1979. Tennisskoenes comeback har fået mærket til at hive dem frem på ny, og tak for det. De ses her i en af de subtile farvekombinationer med grå ruskind, mesh og hvidt logo på siden. Og modsat størstedelen af alle andre sneakers, er disse kvalitetsstemplet med ‘Made in England’ på skoens pløse.
1.050 kr. hos Size?

Nike “Air Rift QS” Concord

 

Nike ‘Air Rift QS’ Concord
Nike valgte for nyligt at relancere deres ‘Air Rift’-model i en række nye farver, som allerede er udsolgt de fleste steder. Skoen er inspireret af barfodsløbesko, men kombineret med en kraftig sål og velcrolukning, hvilket betyder, at du rent faktisk ikke behøver at pakke sokker til festivalturen. Smart, ikke?
950 kr. hos oki-ni

Nike Air Odyssey Dark Dune

 

Nike Air Odyssey Dark Dune
I 80’erne lancerede Nike deres ‘Air Odyssey’-model, og den er i den grad stadig aktuel. Her i en overdel af brune nuancer, hvide detaljer og matchende sål – en kombination, der ikke fremstår larmende, men nærmere trækker opmærksomhed til sig på en underspillet og gennemført facon. Klassisk og rigtig flot.
775 kr. hos Oi-Polloi

Eytys Mother Canvas Navy

Eytys Mother Canvas Navy
Eytys’ flagskibsmodel er på kort tid blevet, hvad trendeksperter ville kalde en instant classic. Silhuetten er en skarp genfortolkning af den klassiske plimsoll, hvor det svenske mærke har givet modellen en tykkere sål og nylonstrap på hælen. Læg dertil subtil branding sammen med en overdel i kanvas, og du har et fænomenalt stykke fodtøj til sommerens festivaler.
880 kr. hos Dover Street Market

Adidas_Shoes_2_1-879441762ec9d0cd1735feb65743

Adidas Superstar 80s Deluxe White/Navy
Tør du alligevel tage chancen med et par hvide sneakers, er adidas’ ‘Superstar 80s’ i ‘Deluxe’-udgaven en mulighed. Overdelen er hvid læder, og striberne er mørkeblå ruskind, så det værste skidt og snavs bør kunne tørres af, når du kommer hjem. Om ikke andet har du nogle af de flotteste sneakers på festivalen den første dag.
820 kr. hos Nitty Gritty

Læs også: 12 cool sommershorts til herrerne

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af