Lena Dunham langer ud efter spansk magasin – men var hun for hurtig på aftrækkeren?

Lena Dunham langer ud efter spansk magasin – men var hun for hurtig på aftrækkeren?

Siden ‘Girls’ havde premiere i 2012, har Lena Dunham etableret sig som en vigtig kritiker af modens kropsidealer og samfundets kvindesyn generelt. Budskabet om at elske sig selv, som man er, har fyldt meget for amerikaneren, der hyppigt var nøgen i de første sæsoner.

Og det er netop hendes krop, der var i fokus, da Dunham i nat angreb den spanske avis El Pais’ månedsmagasin Tentaciones via sin Instagram. De har nemlig sat ‘Girls’-hovedpersonen på forsiden, og selv om hun skriver, at hun er beæret, så er der også malurt i bægeret.

»Sådan her har min krop aldrig set ud og kommer aldrig til det. Magasinet har lavet mere Photoshop-arbejde end normalt«, skriver Dunham i et Instagram-opslag med et billede af forsiden, hvor hun ser tyndere ud, end som vi normalt kender hende.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

»Så hvis I kan lidt, det jeg laver, hvorfor så ikke være ærlige overfor jeres læsere?«, spørger hun.

Den opfordring har El Pais taget til sig. I et længere svar til stjernen forklarer spanierne blandt andet, at de ikke har retoucheret billedet, der stammer fra et 2013-shoot med fotografen Ruven Afanador til Entertainment Weekly. De har også offentliggjort billedet, som de har købt.

Dunham_tentaciones_original
Tentaciones viser beskæringen af originalbilledet, som de har købt

Billedet ligger også flere steder på nettet, og fotografen har selv delt det på sin Facebook-væg, så måske har Dunham glemt, hvordan billedet dengang blev retoucheret til brug i Entertainment Weekly.

Det er ikke første gang, at Dunham er i en retouch-konflikt. Efter at hun var på forsiden af Vogue i 2014, valgte Jezebel at sætte en dusør på de uretoucherede billeder for at bevise, at Dunham havde ladet magasinet skære i hendes kurver.

Dengang følte Dunham ikke, at Vogue havde retoucheret hende mere, end hvad der er normal praksis i magasinverdenen.

»De opblødte en linje her og barberede en linje af min nakke. Det var den mest minimale retouch. Jeg følte mig totalt respekteret af Vogue«, sagde hun dengang til det nu nedlagte medie Grantland.

Læs også: Lena Dunham har droppet Twitter på grund af bodyshaming

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af