Tøjmærke efterligner Kanye-merchandise – »vi kopierer begge den samme kilde«

Tøjmærke efterligner Kanye-merchandise – »vi kopierer begge den samme kilde«

Det er næsten naturlov, at populære ting bliver efterlignet, især i moden. Og det er absolut hellere ikke første gang, at Kanye West oplever, at hans ombejlede design bliver kopieret.

Senest har Zara lavet en kollektion, der minder meget om æstetikken i Kanyes ‘Yeezy’-univers, ligesom vi i går kunne fortælle, hvordan Kanyes samarbejdspartner Adidas laver flere sneakers, der minder meget om Yeezy Boost-modellerne.

T-shirten fra SDC by Simone de Cyrene
T-shirten fra SDC by Simone de Cyrene

Nu er det så den amerikanske highstreetkæde Forever 21, der har ladet sig inspirere. Eller rettere sagt butikken sælger en t-shirt fra Los Angeles-brandet SDC by Simone de Cyrene, der minder utroligt meget om Kanyes ‘The Life of Pablo’-merchandise. Alt fra font og layout til farvevalg – der godt nok er lidt mere forvasket – er en tro kopi af det eftertragtede merch.

Eksempel på en af Kanye Wests merchandise-t-shirts
Eksempel på en af Kanye Wests merchandise-t-shirts

The Fader har fået en kommentar ud af SDC, der godt kan se ligheden, men siger, at de ikke har kopieret Kanye West.

»Vi mener, at vi begge kopierer den samme kilde. Vi er begge tunet efter den samme stemmegaffel«, skriver en repræsentant fra brandet til The Fader og fortæller yderligere, at inspirationen stamme fra t-shirts som latinamerikanske bandemedlemmer lavede i 80’erne og 90’erne. Vedkommende nævner ifølge The Fader også Cali Thronhill Dewitt, der har lavet meget af Kanyes merchandise, som et eksempel på en designer, der også er inspireret af banderne.

Et eksempel på en latinamerikanske minde-t-shirt
Et eksempel på en latinamerikanske minde-t-shirt

»Vi følte, at det var en god måde at lave moderne (og åbenbart kontroversielt) design tilgængeligt for masserne til rimelige priser«, skriver SDC-repræsentanten til The Fader. »Det er hele ideen med vores brand, at vi kan lave mode tilgængeligt for alle, ikke kun dem der vil betale 750 kroner for en hvid t-shirt eller 3.000 for en bomuldssweatshirt«.

Det er selvfølgelig også lettere at gøre, hvis man ikke skal spilde tiden med at designe tøjet først. Og selv om Dewitt og Kanye har fået deres inspiration fra latinamerikanske minde-t-shirts, så havde SDC by Simone de Cyrene næppe kigget den vej, hvis det ikke netop havde været for den populære ‘The Life of Pablo’-merchandise.

Læs også: Burde Kanye West snart blive sur på Adidas? Nye Yeezy-kopier på vej

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af