Twoface – en sikker kassesucces

Publikums begejstring var overvældende, da Twoface trådte afslappet på den røgfyldte scene. Dette vidnede om et fremmøde overvejende bestående af deres fanskare. Og forståeligt nok, var den stor.

Med mindre man notorisk har undgået radioen, så kunne man hurtigt genkende Twoface’s karakteristiske lyd og ditto forsanger Henriks stemme, som er umiskendelig lig med Ed Kowalczyk (Live), både i de kraftige passager og i de flotte falset-variationer. Med andre ord: En sublim, sikker forsanger med masser af overskud og talent!

Bandet åbnede med et fredeligt nummer, som med det samme beviste, at her var tale om et 110% prof. produceret og etableret band, som klart kan bevæge sig rundt på de internationale scener. Lyden var enorm og de lidt melankolske melodier var enestående smukke. Igen ledes tankerne hen på Live.

Sangene havde den samme tilbagelænede, melankolske røde tråd – men derudover var de godt varieret og dynamisk gode. Selvom man godt kunne have lidt svært ved at skelne de enkelte pop/rockede sange fra hinanden, så opleves hver nummer unikt. Dette begrundes med bandets evne til at udnytte instrumenter og samarbejde med hinanden – tilsat musikalsk intelligens og forståelse for komposition i musikken. Blot for at tage et eksempel, så var koret kontinuerligt og perfekt. Sjældent har jeg oplevet, at et kor har været så gennembearbejdet og struktureret. Der er blevet svedt i et øvelokale engang.

Da Twoface indledte tonerne fra deres massive radiohit, “Ay Ay” (fire in your eyes), blev dansegulvet til en stor forsanger, som sang så kraftigt med, at bandet nærmest trådte i baggrunden. Fantastisk oplevelse – sikkert også for det ydmyge og smilende band.

Ligeså var “Shine On You” et nummer som jeg selv kom til at synge med på efter første omkvæd – hvilket netop er kendetegnende for Twoface: charmerende sange, som bider sig fast i underbevidstheden. Det største minus ved aftenens oplevelse var de dybt kedelige og sløje soli fra den langhårede guitarist. Jeg er ikke i tvivl om hans generelle kunnen, men her var tale om soli som var skudt helt forbi – fik mig til at krumme tæer. Selvfølgelig er dette blot en lille biting, og generelt havde bandet også brugt deres energi på helheden frem for individerne. Og dette gør de i en sådan en grad, at de snart bliver en fast del af mediernes repertoire og de skal ikke arbejde særligt meget, inden Twoface står på de internationale scener og bliver en sikker kassesucces.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af