ROSKILDE: Figurines – hurtige ryk og en god aflevering

Med en perfekt timing gik Figurines på campingscenen som onsdagens første band. Samtidig lagde blæsten sig omsider, og solen kom frem til stor jubel og fællesskål for de mange foran scenen.

Som ved de fleste koncerter på den lille scene, var der problemer med lyden til musikerne. Diskret prøvede forsangeren at signalere mere monitor, men da lydfolkene ikke formåede at opfylde hans ønsker, måtte han til sidst sige det flere gange i mikrofonen, som næsten alle bands havde gjort de to forrige dage. Man skulle tro, festivalfolkene havde prøvet der der med at lave lyd før.

Når det er sagt, spillede Figurines sin iørefaldende melodiøse rock, som den er på deres debut-cd ‘Shake a Mountain’. Ikke de store forandringer, når man hører dem live, selv om soloen i “When We Hit the Ground” var ændret en smule. Ellers fik publikum hvad de kom efter samt et enkelt nyt instrumentalnummer, som bandet åbnede koncerten med. Figurines lagde den dedikerede del af publikum ned med deres korte skarpskårne numre med riffs, der hurtigt fænger, hvis man i forvejen er glad for bands som Pavement, Bob hund og andre i samme genre.

De fire drenge fra Vestbjerg i Nordjylland viste desuden spilleglæde, der især var smittende, hvis man fulgte trommeslageren. Han var tydeligt forelsket i bandets numre og sang med på det hele og rockede i den grad på trommestolen. Dejligt at se ved en koncert, hvor man lidt stod med følelsen af, at man ligeså godt kunne have siddet hjemme i sin have med en kølig øl i hånden og lyttet til bandet på stereoanlægget. Nu stod man så tilfældigvis på en mark i Roskilde – med en kølig øl i hånden.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af