Mimas – langt imellem snapsene

Århusianske Mimas var på hjemmebane på Gyngen lørdag aften og kort efter opvarmningsbandet Maes afsluttende toner, gik Mimas på scenen.

Her knækkede filmen dog allerede lidt. Bandet stod lidt på må og få og lavede lydprøve, og uden videre varsel eller introduktion gik bandet i gang med ‘Coffee Needs Clothes’, og sangen igennem var publikum tydeligvis ikke klar over om lydprøven stadig var i gang, eller om koncerten reelt var startet.

En noget sjusket start, der dog ikke så ud til at påvirke forsanger og guitarist Snævar Albertsson, der virkede noget overgearet imellem numrene, men fint levede op til musikken, der til tider var mere rocket og umiddelbar end opvarmningsbandet Maes’.

Selvsamme Albertsson fine vokal fungerede godt i de høje passager, hvor førnævnte Sigur Rós igen spøgte som inspirationskilde, uden at det dog på noget tidspunkt blev for meget. Til gengæld var stemmen mere anstrengt i andre passager, hvor der blev sunget igennem uden falset. Desuden ville en smule træning i mikrofonteknik være gavnlig, idet Albertssons stemme for ofte varierede alt for kraftigt i volume.

Sammenspillet var der ikke mange fingre at sætte på, og bandet var endda slemt plaget af en dårlig lyd flere numre ind i koncerten. Blandt andet overstyrede bassen fuldstændigt flere gange, og det var lidt sjusket lydmandsarbejde, at dette ikke med det samme blev rettet.

Mimas havde flere sange med smukke passager, der skilte sig ud, men der var desværre for langt imellem snapsene og derfor blev koncerten en lidt ujævn oplevelse. Det mest interessante var uden tvivl nummeret ‘Dry Lips’ samt bandets andensidste nummer, der ledte tankerne hen på Mr. Bungle og Düreforsög. Alt i alt en bestået koncert, men som sagt – der skal flere snaps på bordet, før det bliver rigtig interessant.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af