Rufus Wainwright

Der er, for de flestes vedkommende, nok ingen større klokke der ringer når de hører navnet Rufus Wainwright. Den 30-årige canadier fra Montreal er med sit tredje album igen på banen med sin særprægede stil, der forener singer-songwriter, cabaret og rock, og ikke overraskende resulterer det i et stort udslag på originalitetsbarometeret.

Som en fortabt romantiker undfanget i et forkert århundrede, lader han sine nutidige betragtninger blive tranformeret til tidløse hybrider, der bæres oppe af smukke, gennemarbejdede kompositioner og utraditionelle intrumenteringer. Denne eklektiske og grænsenedbrydende legen med forskellige udtryk har ført til et slutprodukt, der oser langt væk af musikalsk vitalitet.

Som en følelsernes martyr kaster Rufus Wainwright sig hovedkuls ud i det ene uforsonlige møde med kærligheden efter det andet, og man kan ikke andet end at lade empatien sejre når han indleder ‘Go Or Go Ahead’ med ordene: “Thank you for this bitter knowledge, guardian angels who left me stranded. Makes one hardened but what happened to love”. Men det er alligevel en fattet Hr. Wainwright, der afslutter albummet og sangen ‘Dinner At Eight’ med ordene: “No matter how strong, I’m going to take you down with one little stone. I’m going to break you down and see what you’re worth. What you’re really worth to me”.

Man fornemmer hvordan Wainwright har skrevet sig selv ind i sangene, og langsomt tranformeres og modnes undervejs, og det skaber et nærværende album. Et stykke solidt håndværk, der vil ligge tæt på cd-spilleren i lang tid fremover.

Rufus Wainwright. 'Want One'. Album. Dreamworks.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af