The Rapture – sengehopperne fra New York

Hybridbandet The Rapture er på et sejrrigt togt gennem Europa og hele den seriøse internationale musikpresse. Deres house-punkrock rager rosende anmeldelser og begejstrede fans til sig overalt. Soundvenue mødte bandets frontmand Luke Jenner midt i den hektiske optur.

– Hvilket land er vi i?, spørger Luke Jenner, imens han slæber sin udmattede krop op ad trappen til Vegas backstagelokaler. Den magre new yorker er forsanger og guitarist i The Rapture, og den seneste måneds turné under massiv opmærksomhed har tydeligvis sat sine spor.

Rygtet om bandets vanedannende muterede punk-funk-house-rock har verseret siden sidste års udgivelse af den rastløse single ‘House of Jealous Lovers’, der blev et mindre undergrundshit i USA. I september i år ramte bandets debutalbum ‘Echoes’ så de europæiske pladebutikker tæt forfulgt af pressens ros og respekt. The Rapture bliver hypet som ind i helvede, og Luke Jenner er overvældet.

– Det føles, som om vi er blevet valgt til prom-kings. Pressens opmærksomhed er cool, for vi vil gerne have vores musik ud til så mange mennesker som muligt. Vi ønsker ikke at være et lille eksklusivt indieband – vi vil være STORE. Justin Timberlake er vores konkurrent, mener Jenner.

To år i studiet
Frontmanden har dog ikke glemt albummets opslidende tilblivelsesproces. ‘Echoes’ rummer en imponerende alsidighed i sin brug af skrigende punkguitar, pumpende breakbeats, koklokker, syrede saxofoner og groovende basspor, og det tog tid at skabe den sammensatte og friske lyd.

– Vi var næsten to år om at indspille pladen, og vi var flere gange fuldstændigt på røven økonomisk. Jeg nassede på min kæreste, sov på hendes sofa, og på et tidspunkt ønskede jeg bare at droppe det hele. Processen var så lang, fordi vi besluttede at afprøve alle idéer. Vi eksperimenterede sangene frem og var meget omhyggelige med at lade alle bandmedlemmers stemmer komme til orde.

Den lange pladeindspilning har bragt bandet tættere sammen, mener Jenner. Foruden frontmanden består den tæt knyttede kvartet af bassist og vokalist Mattie Safer, trommeslager Vito Roccoforte og Gabe Andruzzi på saxofon, keyboards og percussion.

Fra depression til fest
‘Echoes’ bærer også tydeligt præg af den udvikling, som The Rapture er gennemgået over de seneste par år. Halvdelen af albummet er mørk musik fra hjertets dystre rum, imens den anden halvdel er rockende og feststemt – designet til at få kroppe i bevægelse.

– Da vi startede som band ville vi gerne fremstå dybt seriøse, mystiske og dystre. Vores tidlige materiale, som eksempelvis albummets åbningsnummer ‘Oolio’, udsprang af idéer om angst og ulykke. Men hele det image opslugte langsomt vores liv, og det blev sgu for deprimerende at leve. Nu prøver vi bare at have det sjovt. Vores senere materiale er mere eksperimenterende, mere kantet, og bedre egnet til dansegulvet.

Når man oplever The Rapture live virker det til, at deres plan om en lettere tilgang til livet er en succes. De slår sig løs på scenen, som havde de store mængder af både strøm og stoffer susende gennem kroppen. Bandet forsøger bevidst at bryde med den selvhøjtidelige stemning, der ofte hersker, når alternative rockbands optræder.

– Vores publikum skal ikke stå med armene over kors og analysere vores musik. for vi er ikke poeter, og jeg er ikke Morrissey, forklarer Luke Jenner beskedent. Vores mål er bare at sprede vores begejstring og give publikum en fest. Vi er i bund og grund som en flok små drenge, der bare hopper ukontrolleret op og ned på sengen.

Festen fortsætter
Luke Jenner har under hele samtalen med Soundvenue ligget henslængt på en sofa med et presserende søvnbehov malet i ansigtet. Senere på aftenen har han heldigvis genfundet energien på scenen i Lille Vega og vrænger med stor autoritet sin sjæl og skingre vokal udover bandets dugfriske og entusiastiske danske fanskare. Jenner var måske i tvivl om, hvilket land han befandt sig i, men han var stensikker på musikkens gennemslagskraft. Det var en fest.

The Rapture-showet glider videre gennem Europa, og i midten af oktober udkommer debutalbummet desuden i USA. Festen fortsætter – så gravalvorlige intellektuelle indie-entusiaster: Løb for livet! Alle andre: Glæd jer!

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af